Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En iyi tahminim şu:

Sadece elementor için konuşmuyorum tüm pagebuilderlar (gutenberg) hariç sayfaları yavaşlatıyor. Elementor ile bir sayfada pagespeedte lcp 2.5 saniye altında skor almanız neredeyse imkansız. Mümkün değil. %90 üstünü ile zor görürsünüz. Bu gibi durumlarda seach console mobil lcp hataları verir.
Şimdi günümüzde siteleri gezen %90 kullanıcı mobilden ziyaret gerçekleştiriyor. Bu hatalar illaki sayfa sıralamasına etki ediyordur. Ben bunu kesin görüyorum çünkü aksi durumda pagespeed diye bir olay olmazdı. Search console hata vermezdi.
Bunla ilgili olarak geri düşmüş olabilirsiniz.
Bendede elementor pro var ama hiç kullanmıyorum.
Elementoru kullanmak için 2 neden var onlar da esasen kesin kullanılabilir diyebileceğim olaylar değil.
Çok güzel popup özelliği var ve woocommerce satış siteleri için çok güzel sayfalar oluşturulabiliyor. Bence eğer satış siteniz yoksa elementor kullanmayın derim. Gutenberg ile manuel olarak sayfaları düzenleyebilirsiniz. Wordpress'te gutenberg en az 6-7 eklenti var bunlarla elementor sayfalarının aynısını birebir yapailirsiniz ve hız %100 olur lcp içinden geçersiniz

Eğer bir gerileme vara hıza bağlıyorum. Tabi içerik de çok önemli belki içerik kötüdür. İçerik vardır kalitesi kötüdür. Rakipler atılım yapmış olabilir çok değişken var.

Ben sadece aklımdakileri yazdım.
Ben elementoru önermiyorum.
Faydalı cevabınız için teşekkür ederim elementor kaldırdım bir süre deneyeceğim eğer olumlu sonuç alırsam buradan paylaşırım.