mcgrns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parayı bekletmenin sakıncası nedir bilmiyorum ama şartlarım gereği çekemedim. Hepsini kdvli kesmek adil değil, çünkü böyle bir hak varken boşu boşuna kdv ödemek anlamına gelir. Matrah artırımının ne olduğunu bilmiyorum, kimse de bu konuda bilgilendirmedi açıkçası

Tam olarak merak ettiklerim şunlar,
Varlık barışından yararlanılabilir mi? Kazanç Google İrlanda hesabından gönderiliyor bildiğim kadarıyla.
- Evet yararlanabilirsiniz
Genç Girişimci Desteğinden yararlanabilir miyim? Çünkü parayı çektikten sonra (Eğer KDV istisnasından yararlanabilirsem, gelirimin geçmişten kazanıldığı belirtilecektir muhtemelen) geçmişten çekildiği anlaşıldığında bu avantajı sıkıntıya sokar mı?
-Teknik olarak evet, pratikte hayır. Genç girişimci olabilmek için işe başlama bildiriminin zamanında verilmesi gerekmektedir. GIB tarafında bunun bir kontrol mekanizması yok fakat ilerleyen zamanlarda olası bir incelemede ağır yaptırımlar olabilir.
İlk çekeceğim ücretin tamamını KDV'lendirip, daha sonraki aylarda yurt dışı olduğunu ispatlayıp, Genç Girişimci Desteğini hiç tehlikeye sokmamalı mıyım?
-Genç girişimci olmanıza bakılmaksızın KDV siz fatura kesme hakkınız mevcut.
Ya da başka mantıklı bir yol haritası varsa onu da dinleyebilirim.