İyi forumlar. Siteme SEO altyapısı ekliyorum, her sayfa için manuel bir şekilde SEO bilgileri yazmaktansa veritabanına SEO diye bir table ekledim, bu table'ın içinde sayfalara ait title,author,description,keywords mevcut. Ben bunları bulunduğum sayfaya göre çağıracağım. Ancak htaccess ile de linkleri türkçeleştirdiğim için durum biraz karışıyor. Şöyle ki bir fonksiyon yazacağım fonksiyon bulunduğum sayfaya göre otomatik çekim işlemi yapacak. Yani ben index sayfasındaysam sadece indexe ait meta tagleri gelecek. Ancak hangi sayfada olduğumu tanımak için Request Uri ile sayfayı arayıp explode mantığı veya Regex ile içeride aratmak mı mantıklı? Yoksa çok daha basit ve mantıklı bir yöntemi var mı? Sadece hangi sayfada olduğumu anlayıp ona göre table'dan çekim yapacağım. Seoya benim kadar takan arkadaşlar bu işin içinden nasıl çıkıyor? Konu hakkında bir makale bulamadım. İngilizce veya Türkçe bir kaynak varsa da önerilerinizi alabilirim. SEO'da bayağı yeniyim.
MVC kullanırsanız bu tarz sorunlara çözüm aramak ile uğraşmazsınız PM üzerinden anydesk atın yardımcı olmaya çalışayım.