Boğa piyasası: Fiyatın yükselme eğiliminde olduğu ve alıcıların daha iştahlı göründüğü trend.

Ayı piyasası: Fiyatın düşüş eğiliminde olduğu, ara ara yükselse de satış baskısından dolayı düşmeye devam ettiği trend.

Boğa piyasasında herkes trader oldur. Hatta isminin başına bir lakap bulan twitter açar. Coin önerir en kötü 1 haftada yükselir. Analiz bilmesine gerek yoktur ne dese uçuyordur. Kerameti kendinden sanır king professor analist uzman vs dir artık.
Ayı piyasasının gelmesini hiç istemez ya da geldiğine inanmaz inanmak istemez çünkü planı yoktur. İşte burda devreye üretim yapan coinler girer. Üretim yapan coinlerde aylık belli bir miktar kazancınız olduğu için ayı piyasasını ya zararsız ya da çok az zararla atlatırsınız. Üretim yapan coine yatırım yapanın kafası rahat olur çünkü yatırımının artacağını bilir. Dahası piyasa boğaya döndüğünde piyasayla beraber hareket ederek fiyatlar artacağından diğer yatırım araçlarına göre daha fazla kar sağlaması muhtemeldir. Piyasa düşüşteyken satma bekle yükselecek denir ya, işte o beklemenin mükafatı üretim yapan coinlerde daha yüksek olabiliyor.
Velhasıl şuan piyasa ayıda ya da boğada demek zor. Bir twitlik işi var malum. Çok dikkat edip planınızı ona göre yapmalısınız. Siz ayıya da boğaya da hazır mısınız?