Arladaşlar şimdiye kadar hep türkçe içerikli siteler yaptım. Bir süredir de elimi ayağımı çekmiştim, ta ki bugüne kadar. Nereye kadar gider bilmiyorum ama İspanyolca ve Almanca olarak 2 site ile (içerikler aynı olacak) bu hikayeyi başlatıyorum ben de

Umarım herşeyin hayırlısı olur.
08.06.2021 - 2 farklı dil için yerel dillerde domainler alındı. Domainler google trends ve semrush kullanılarak anahtar kelimeleri doğrudan barındıracak şekilde seçildi. Ana kelimeler ve alt kelimelerin semrush analizleri aşağıdaki gibi;
Almanca
domain : DA-5 / PA-21
İspanyolca domain: DA-6 / PA-18
20.06.2021 - Tasarımlar yapıldı, 7şer adet içerik girildi. Biraz ağır içerik girişi olacak gibi duruyor ama olsun. İçeriklerin ortalama kelime sayıları 1000 civarı.
02.07.2021 - Almanca domainin önceki sahibi abuk subuk backlinkler ve/veya ***** temalar kullandığı için binlerce backlink vardı. Bu yüzden google Manuel işlem cezası aldı. Bu sürede onunla uğraştım, içerik girmedim bir kaç gün öncesine kadar. İspanyolca siteyi kenarda tutuyorum, önceliği Almanca siteye verdim. Şu an 34 adet içerik var sitede. Günlük 1-2 kişi geliyor henüz. En sevindirici kısım da içeriği eklediğim gibi 5dk içinde google indeks alıyor. Bu mutlu etti. Biraz daha içerik girip tanıtım yazıları alınacak. Sonrası Allah kerim.
03.07.2021 - Günde 6 içerik girişi olacak şekilde önümüzdeki 1 haftayı ayarladım. İçerik giriş saatlerini aynı tuttum her gün için. Bir yerde okumuştum, bunun google için iyi bir izlenim bıraktığına dair. Deneyip göreceğiz. Şu an için ilk 100'de 135 kelimede çıkıyor google da. Tabi zamanla bunların sıralamasını düşürmek için de çalışmalar yapacağım. Ama şu durum beni mutlu etti
04.07.2021 - Adsense onayı hala gelmedi. O konuda beklemedeyim ama aramalarda ilk 100de olan kelime sayısı hergün hızla artıyor. Bu sevindirici. Adsense onayı geldikten sonra anahtar kelimeleri üst sıralara taşımak için çalışmalara da başlayacağım.
09.07.2021 - Almanca sitedeki toplam yayınlanan makale sayısı 83 oldu. planlı olarak bekleyen makale sayısı 14. Aramalarda ilk 100de çıkan kelime sayısı 527 oldu ama hala gerilerde kalıyor sayfalar. backlink ve tanıtım yazıları alındı. umarım faydası olur sayfaların ön plana çıkmalarında. bekleyip göreceğiz. Bu arada adsense'ten hala ses yok
10.07.2021 - semrush'ta ilk trafik değerleri çıktı. Aranan kelime sayısı da hızla artıyor. Kelimelerin sıralamaları ufak ufak öne geliyor.
15.07.2021 - Adsense başvurum 3 gün önce sonunda kabul oldu. Reklam yerleşimini tamamen kendim amatörce yaptım. Site zaten hit almıyor henüz. Ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum hitlenmesi için. 120 civarı içerik var sitede. Semrush a göre aramalarda çıkan sonuç sayısı da bu şekilde. Umarım yakında ufak da olsa hitlenmeye başlar.