Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumdaki çoğu arkadaş gibi üşengeçlik etmeyip dava ettiğiniz için tebrik ederim. Umarım en kısa sürede paranızı seve seve alırsınız.
Garfield adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emsal teşkil etmesi açısından sonucu bizimle paylaşın.
ramazanALAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi yapmışsınız bende kısa süre sonra bir kişiyi şikayet edeceğim, tüm konuşmalar ses kayıtları dahilinde. 🙂
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hakkınızı aramanıza çok sevindim keşke herkes sizin gibi 50-100 demeden işin peşini bırakmasa ve bu tarz sorunlar azalarak bitse..
TRSaka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda büyük küçük demeden başkasının parası üzerine yatmaya çalışanlara kanıt olur umarım. Diğer forumlara nazaran kimse buraya top koşturmak için gelmiyor. Harika bir şey yapmışsınız hocam. Umarım en yakın zamanda tecelli eder.
WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tebrik ederim.Herkes miktar az basim agrimasin diye pesine dusmuyor.Burnundan gelmeli boylelerinin.
AvangeQuick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes’in aynı gösterişi sergilene taraftarıyım kesinlikle
CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi davanızın peşinden gittiğiniz için ayakta alkışlıyorum👏
FSezgin37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son forumdan birini dava ettiğimde, kovuşturmaya yer yok, dilersen haksız zenginleşme itirazı yapabilirsin diye sonuç gelmişti. Umarım siz de aynısı olmaz.
Ses kaydını almadan önce karşı tarafa iletilmesi gerekiliyor hocam. Aksi takdirde delil veya kanıt olarak işlenmiyor

Ek olarak: Yeterli delil olmadığı durumlarda karşı tarafın avukatı tarafından yeni bir dava açılabilir ve şantajla suçlama ihtimali ortaya çıkabilir.
chalap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üşenmeden gidip uğraştığınız için tebrik ederim...
Ozgur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bi ara 100₺ maç bileti almaya çalışırken dolandırılmıştım, hiç üşenmeden 100₺ demeden gittim hakkımı aradım, 1 yıl sürdü ama sonuçlandı.
Miktar önemli değil, hakkınızı arayın arkadaşlar adalet var bu ülkede.

Konu sahibine geçmiş olsun ve takdir ediyorum hakkını aradığın için.
ramazanALAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aile avukatımız mevcut hocam onu araya katıp, ailemin huzursuzluğunun bozulmasını istemem ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum sadece zamanı bekliyorum. 🤗
FSezgin37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendince hazırladığı bir sözleşme ile işin daha süresinin olduğunu, benim acele ettiğimi vs iddaa etmiş. Maillere, telefona ve whatsapp üzerinden cevap vermediği işi yapmadığı da belli iken böyle oldu.
Vianim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi yapmışsınız hocam ibret olsun.
Para paradır hocam. 1 milyon liralık bir kaybınız da olsa bu işin adı dolandırıcılıktır, 100 lira da 400 lira da. Gerekli baskıyı kurduğunuz ve dahasını da yapacağınız ortada Müsterih olun, dava er ya da geç peşini bırakmadığınız müddetçe sizin aleyhinizde sonuçlanacaktır
tahaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaştığım kararlar örnek olması açısından incelenebilir. Eğer ortada bir d0landırıcılık suçu varsa; suçun ispatı için ses kaydı almanın suç unsuru olmadığını düşünüyorum.
12. Ceza Dairesi 2012/20608 E. , 2012/18217 K.
12. Ceza Dairesi 2013/26087 E. , 2014/10205 K.
https://karararama.yargitay.gov.tr/Y...asiIstemciWeb/
Muzeyyen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emeğinize sağlık!
kaptan041 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam uzlaşma istiyeceklerdir eminim ama süründürün elinizden geleni yapın
hocam açık arttırma konusunda ödeme önden alınacaktır önden ödeme istenecektir diye özellikle belirtmiş.
Yani beni yanlış anlamayın ama apaçık ben sizi dolandıracağım demiş.
Geçmiş olsun tekrar
Eğer ihtiyacınız varsa bir telefona, kullanmadığımız aynı cihaz var, ekranı değişecek, 160 170 tl masrafı var gönderebilirim
İyi yapmışsınız hocam Sincan'da mısınız
AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mahkemeye verdiğiniz kişi size ulaşıp geri çekmeniz için her şeyi teklif edecek fakat kabul etmeyin siciline işlensin
egeli435 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bundan 3 ay evvel instagram üzerinde bir logo yapan kişiyle tanıştım, 100 liraya kampanya yapmış neyse dedim logo yaptırmak istiyorm. Önceden ücret alıyoruz dedi. Tamam dedim. 1 hafta oldu tık yok 2.hafta hayrola logo yok dedim dedi gün içerisinde göndericem; gün bitti😊 ertesi gün yazdım logo ne oldu ofise çıkamadım yağmur yağıyor geçince ofise atıcam onada tamam alıştık çünkü palavra ürettiğini anladım. Dedim lanet gelsin sana hayrım olsun. R10 da olsan ticari profilin sarsılır dedim orası çaylakların yeri dedi tabi birçok öğretiler edindiğim foruma laf ettirir miyim? Asla. 100 lirayla düşmemde çıkmamda dedim hayrım olsun deyip kapadım. Bugün forumda bu konuyu okudum bazı yorumlar böyle 50 100 ün arkasına düşmedimiz sürece bu kişiler bitmez gibi cümle dikkatimi çekti. Dedim bu kişiyle ben nie uğraşmıyim aynı kişiye kullanmadığjm hesaptan yazdım olanı biteni açıkladım dekontu falan attım, 50 de 100 de değilim ama sana suç duyurusunda buluncam dedim. Suçlu olan kendisi birde üste çıkmaya çalışıyor hakaretler falan dedim üslubuna dikkat et bir müşteriye böyle konuşulmaz başladı hakaretler artmaya. Dedi iban at göndericem sen logoyu yollamadın 3 haftada ücretimi yolluycan dedim bu görüşmelerin hepsi bir delil sen yap hakaretini dedim. Yasak var yarın yolluycam ister yolla ister yollama ama karsında çocuk yok senin dedim hakaretleri tabi devam ediyor üste çıkmaya çalışıyor. Seni engelliyorum dedim sen hiç savcıya ifade vermemişsin anlaşılan görüşürüz eline tebligat ulaştığında dedim engelledim 5 dk geçmeden ücret gönderdi hani yasak vardı hani hesabında para yoktu öyle diyordu ama suç duyurusunda bulunucam dediğim için ters köşe oldu. Uzun yazdım hakkınızı helal edin. Not bundan sonra tövbeler olsun r10 dışında iş yaptırmaya kalkarsam😊 böyle bir kötü anı diyelim sevgiler r10ailesi
egeli435 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10 üzerinden böyle vurdumduymazlık yapanlara gerçekten üzülüyorum, oysaki şu platformda öyle güzel öğretiler, öyle alışverişler yapılıyor ki kıymetini bilmeyenler adalet önünde hesap versin vermeli. Güzel haberlerinizi bekliyoruz hocam sevgiler
kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şikâyetçi olduğunuz için teşekkürler, sonuç belli olduğu zaman bana da haber verir misiniz?
Mica Ajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
keske guzel ulkemde hukuk hizli islese, dolandiricilik yapan bir sahisi 2 sene once savciliga verdik, halen haber yok, takipsizlikte cikmadi, oyle duruyor. 2 sene gercekten ciddi bir zaman ve bunun mahkeme sureci ayri bir olay. daha savcilik sorusturmasi 2 senede yol alamamisken, mahkemesi ile 8-9 yil surer belki de, yine de iyi yapmissiniz, sonuc cikar kisa surede umarim
InternettinHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam seni alkışlıyorum. Bunları masrafından kaçıp mahkemeye vermeyen kişiler yüzünden rahatlar...
OmerSRN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dosyayı uyapta görünce şok olacaktır, eminim. Emsal karar olması açısından kararı bizimle de paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
cagatay_55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Öncelikli olarak böyle bir şekilde hakkınızı aramanız için tebrik ederim. Miktarı fark etmeksizin artık az çok ne varsa herkes birbirini dolandırmayı adet ediniyor.

Sizin açtığınız bu başlığı gören forumda dolandırmak için dolaşanlar da umarım kendilerini geri çekerler.

Ayrıca sizin dolandıran kişinin ilk açtığı konularda bu bilgiyi gördükten sonra [(Özel Not : ÖNDEN ÖDEME ALINACAKTIR )] şüpheli üyelik diye moderatöre bildirmiştim. Herhangi bir gelişme olmamıştı..
mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tanımam bu insanı ama son mesajınızda belli ki bu şikayetler davalar vs korkutmamış olmalı.
Ya da kimse sizin gibi dava açmadı bundan cesaret bulup r10'a sardı.
Konuda birkaç kişinin de gördüğü üzere bu tarz davalarda pek bir caydırıcılık göremedim.
Burada garanti gelirli projeler deyip 20-30 bin lira dolandıran. Adliyeden mağdurların yüzüne bakıp gülerek çıkan dolandırıcıları da gördük.
sonokey, aspire aklıma gelenler...
Okurlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun, bu tarz ticaretlerinizde bence herzaman itradein çokluğuna dikkat edin
dabugrakaradag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dosya şu anda hangi aşamada?
Merhaba arkadaşlar, 19.03.2021 tarihinde savcılığa verdiğim dosyanın son halini sizinle paylaşmak istiyorum.

Dün evime bir kağıt gelmiş Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'ndan.

Gelen kağıdı olduğu gibi burada sizinle paylaşamayacağım ama genel olarak hatlarından bahsedeceğim.

İban sahibi vermiş olduğu ifadede suçu işleyenin eşi olduğunu belirtmiş ve eşide bu suçu kabul etmiş. İban sahibi hakkında kovuşturma olmadığına ama eşi hakkında yani @SosyalCi; hesabını kullanan kişi hakkında kovuşturmanın devam ettiğini belirtmiş.

@SosyalCi; hesabını kullanan kişi hakkında bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle do-landırıcılık yapmaktan daolayı kamu davası açıldığını belirtiyor.

Ayrıca Suçu işleyen kişinin benimle uzlaşmak niyetinin olduğu belirtiliyor.

Ayrıca 15 gün içerisinde bu karara itiraz hakkım olduğu belirtiliyor.

Yukarıdaki bilgilendirmeler dışında söyleyeceklerim var arkadaşlar.

Benim duygularımla oynandığı için bu olayın sonuna kadar gitmekte kararlıyım. Yaşamış olduğum maddi ve manevi kaybın bir bedeli var ve Türk Adaletine güvenerek bunu kazanacağımı düşünüyorum.

Ayrıca internet ortamında yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bu kişilerin tek kurbanı ben değilmişim. Fakat mahkemeye veren tek benim gibi gözüküyor.

Diğer delilleride toplayarak bu işin devamını getirmek istiyorum. Hem eşi hem kendisi hakkında yasal süreçlerin devam etmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Son olarak evime gelen bu bilgilendirme kağıdında yazanlar henüz e-devlet ve uyap üzerinde gözükmemektedir.

Sizde eğer do-landırıcılık kurbanı olursanız dilekçenizin suç kısmına : Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Do-landırıcılık şeklinde belirtebilirsiniz.

Dilekçemi verdiğim andan itibaren 75 günlük bir süreçte bu kadar ilerleme katedildi. Süreç hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.