Merhaba, ağabeyim 1,5 yıl civarında mini cooper bir araç sattı araç izmirden ankaraya gitmek üzereyken 40 km civarında araç motor arızası yapıyor ağabeyime aracı geri iade etmek istiyor ağabeyim masrafı yarı yarıya ödemeyi teklif ediyor masraf 20 bin tl, ağabeyimin savunması ben aracı satmadan önce alıcılarla 40 dk kullandık hiçbirşey yoktu, araç turbolu ve egzoz var araç boğulduğu için motor arızası yapmış olabilir , araç hararet yapmış motor kapağı yanmış , sonuç olarak davalık olduk uzlaşma mektubu geldi karşı taraf aracı faturalı yaptırmış bilir kişi raporu vs, karşı tarafın avukatıyla görüştüm orta yolu bulalım dedim fakat ısrarla masrafları komple istiyorlar, yorumum haklılar bir araç alıyorsunuz 40 km sonra arıza yapıyor , tamam ama ya bu araç yansaydı ? Kullanıcının hiç mi suçu yok ? Araç hararetine bakılsaydı belki büyük bir masraf çıkmayacaktı, bizim önerimiz masrafların belli miktarını karşılamamız, yorumunuz nedir biz avukat tutmadık, ve araç aksamından vs çok anlayan insanlar değiliz karşı taraf dava dosyasında ayıbı gizlediğimizide iddia etmiş.