İşte eksiğimiz o. Teknik analiz, formasyonlar vb. rakamsal detayları 2. kitabıma bıraktım. İlk kitabım sonuçta imza kitabım olacak ki insanlar 2.yi bu yüzden alsın. Bu ilk kitapta genel olarak merak edilenleri cevaplıyorum; blockchain nedir, nasıl işler, token üretme, ico, swap borsaları kullanımı, likidite, staking, farming, mining gibi konular işliyorum ancak daha fazla konu başlığı aklıma gelmiyor
Belli ağları tanıtmanız, artı ve eksi yönlerini anlatmanız iyi olabilir bence. Eth ağı pahalı ama merkeziyetsiz, bsc ucuz ama 21 node, matic ve diğer layer2 sistemler. Ethereum ağında gelecekte nasıl değişiklikler olacak. Ben ilk deneyimimi bsc'de yaşadım ve diyordum ki bi sürü ağ var hangisine yetişeceğim (meğerse fırsatlar barındıran çok yokmuş). Ama belli ağları o an biri anlatsaydı öğrenme sürecim kısalırdı. Mesela icodan aldığımız bir coinde fiyat beklentimiz ne olmalı? Tabii net olarak bilinemez ama benzer coinlerin coinmarketcap durumlarıyla kıyaslayarak bir beklentiye girebiliriz. Mesela chiliz grubunu okuyodum bi ara, adamın biri diyor ki chz 10 dolar olacak, e abi bunun arzı 8.8 milyar adet. 10 dolar olsa piyasa değeri 88 milyar dolar. BNB piyasa değeri bile 60 milyar dolar. Bu konuyu anlatırsanız halkımız en azından uçuk hayallere kapılıp parasını kaybetmez.