Aynı bende sizin düşüncenizdeyim hocam o yüzden konu açma gereği duydum çünkü benim amacım sadece içerik başka birşey değil wp kullanan wp övüyor blogspot kullanan blogpsot övüyor eklentilik bir iş varsa wp geçersin
Forumda bloggera karşı ilginç bir düşmanlık var lakin 1 saatlik bir araştırma yapsalar içerik bazlı sitelerde blogger kullanmanın avantajını görseler herkes blogger geçer.
Mesela wp için içerikler tablosu, butonlar, popüler yazılar, yazı arasında önerilen yazı vs bir ton iş eklentilerle yapıyor herkes. Ha pratik midir? pratiktir. Lakin sistemi yorar gereksiz sunucuya yük bindirir.
Bloggerda bunlar yok mu? Var... Sisteme yük bindiriyor mu? Hayır.
İki site düşünün içerik sitesi olsun ve her iki sitenin günlük 100k ziyaretçisi olsun.
Biri blogger biri WP
Blogger sahibi sadece yıllık domain ücreti öder. Geri kalan tüm gelir kalemini alır.
WP kullanan ise sistemi ayakta tutmak için dünyanın sunucu parasını öder. Optimizasyon için para öder. Öder de öder. Gelir kalemi sana kalır küçücük bir şey.
Mesela imzamdaki site blogger tabanlı. GTMetrix, Pagespeed testleri 100 çıkıuyor. Ne eksiği var ki? Ben niye WP kurayım ki? Kullanmadığım bir sürü işlev için hosting alacağım para ödeyeceğim. Sistemi yoracağım kaynakları tüketeceğim. Bana gereksiz geliyor.
Bir önceki mesajımda yazdığım gibi fonksiyonel bir sistem kullanacağımdır ilk tercihim WP olur. Lakin sadece yazı yazılacaksa blogger üstüne sistem yoktur.