hasip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben kendime bir panel kodladım, tradin üzerinden 2 alarm kuruyorum birinci alarm geldiğinde veritabanında kayıt altına alıp beklemeye başlıyorum. İkinci alarm geldiğinde satın alma işlemini yapıp beklemeye başlıyorum. Baştada söylediğim gibi düzgün bir indikatör bulamadığımdan dolayı malesef ki hep zarar işlemler açıyorum... Halbuki günlük %1-2 kar alsam yeter ama nerde
Ne kadar süre bekliyorsunuz ? 5 dakika 10 dakika 1 saat ?
Bu kadar çok dalgalanmanın olduğu yerde ben açıkcası stop loss'suz ilerleyip, ya hero ya mero diyorum. Likit olduklarım da oldu, %77'lerden dönüş yapıp üzerine kâr aldığım da.
Bazen şöyle bir yanlış algıda oluyoruz ; Pozisyonu açtığımız gibi istediğimiz yönde gitmesi. Böyle bir dünya yok, pozisyon açılır açılmaz hemen istediğimiz yönde gitmez. Riskli mi evet riskli, akıl işi mi hayır değil ama ok yaydan fırladı mı, geri adım atmıyorum.
Aceba sizin de kaybetme sebebiniz, gidişatın kötü olduğunu başta düşünüp, pozisyonu zarar ile kapatıyor olabilir misiniz ?

Ben aslında özel bir panel aramıyorum. Otomatik alıp satmasına da gerek yok. Ben manuel alır satarım. Mail veya telegram'a bildirim gelse yeterli olur benim için. Kuralları ben koyayım, (çoklu koşul) kurallar gerçekleştiğinde bana bildirim versin, müsait isem gidip oynayayım mantığındayım. Öyle her gelen sinyali de acele ve panik ile de oynamaya veya bu işi bot'a bağlamaya da gerek yok. (Bot olursa da fena olmaz tabi ama bunu ikinci faz olarak düşünüyorum.)