Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Arkadaşlar daha once hiç elementor kullanmadım. Kafamda bir kaç soru var .
Elementor ne kadar etkili hız konusunda.
Kullanimı kokay mı?
%100'lük bir tasarım imkanı sunuyor mu yoksa belirli bir sınır mi var ?
Elemntor pro ile free surüm arasındaki farklar ne kısaca acıklarsanız sevinirim.
Hem elementor, hem siteorigin kullanıyorum. Elementor kullandıktan sonra siteorigin'in daha çok uğraştığırdığını fark ettim. Elementor'un kullanım açısından kolay olduğunu düşünüyorum.
Elementor pro'da hazır şablonlar bulunuyor, bunlar ile kolayca yeni sayfalar ve yazılar oluşturulabiliyor. Header, footer için de geçerli bu durum.
Pro lisansı alırsanız 1 yıl sonrasında yaptığınız ayarlamalar silinmiyor, kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Dilerseniz güncelleme yapmadan devam edebiliyorsunuz.
Hız konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Gerekli ayarları yaparsanız veya yaptırırsanız bir problemle karşılaşmayacağınızı düşünüyorum.
Tam cevabı almadan hemen en iyi cevap vermeseydiniz keşke
Buraya yazacaklarımı kolay kolay bir yerde bulamazsınız!
Elementoru önermem. Daha doğrusu pagebuilderlerin hiçbirini önermem.
Elementor pro sahibiyim ama kullanmıyorum.
Bu page builderlar ile Pagespeed sonuçlarında LCP değeri olarak 2.5 ms altında hız almanız mümkün değildir? Puan olarak %98-%100leri asla göremezsiniz. Hatta oldukça düşük skor alırsınız.
Durum böyle olunca search consolede kırmızı hatalar yer alır. Buda emin olun mobil arama sonuçlarında sizin sıralama yerinizi doğrudan etkiliyor.
Şimdi Elementor pro kim kullanmalı?
Elementor pro çok güzel popup özelliği var en iyi özellik diyebilirim.
Onun dışında eğer mağazanız varsa woocommerce kullanabilirsiniz. Güzel sayfalar oluşturabilirsiniz. Ancak mobil hızda herzaman sınıfta kalacağınızı unutmayın. Lakin bazı durumlar olur illa kullanmanız gerekebilir. Ben önermiyorum.
Gelelim elementor proya hazır şablonlara sahip veya siz kendi şablonlarınızı oluturabilirsiniz.
Ücretsizde şablonları kullanamazsınız ama manuel olarak siz yine güzel şablonlar oluşturabilirsiniz peki ÖNERİR MİYİM? HAYIR.
En iyisi plugin markette gutenberg editörler var.7-8 tane vardır. İçlerinde güzel hazır şablonlu olanları var veya kendiniz bloklar oluşturup içlerini kendiniz oluşturabilirsiniz. Eğer gutenberg kullanırsanız hızın içinden geçersiniz ve emin olun elementor ile yapılmış bir sayfanın bire bir aynısını yapabilirsiniz.
Peki fark ne olur.
Şu an sahip olduğum sitede cache eklentisi bile kullanmıyorum. Plesk üzerinden nginx cache etkin. Sadece Autoptimize eklentisi ile gutenberg editörle hazırladığım sayfalarda pagespeed mobilde 1.5 saniye masaüstü 0.4 saniye ve tüm site alt sayfalar dahil mobil page speed %100
Hızı eklentiler doğrudan etkiliyor ne kadar fazla eklenti o kadar az hız diyebiliriz ama bazı eklentiler hıza etki etmiyor ve gerçekten gerekli.
Gelen hitlerin günümüzde %90 mobil dolayısıyla ben sayfa hızına çok önem biriyim. Yabancı siteleri gezerseniz premium tema mı elementor pro mu kıyaslaması vardır. Bu konuda detaylı videolar var. Kaliteli iyi kodlanmış hafif premium temalar elementor pro almaktan çok daha iyidir. Premium tema derken kalkıp themeforestteki ömür boyu satılan 70 dolarlık temaları demiyorum onların büyük kısmı ne kadar görüntü olarak güzel gözükselerde çoğu ağır temadır.
Tema eklenti konuları önemli.
Atıyorum 1 siteniz anlık 100 kişi girer newspaper temasını kaldırmaz.
Diğer tarafta düzgün bir tema gutenberg 300 kişi online tutabilir.
Kısacası çok fazla değişken var. Konudan biraz uzaklaşmış olabilirim.
Elementor pro önermem. Woocommerce siteniz varsa onada belki belki belki derim.Ama kendim yine kullanmazdım.