Aslında benim de son dönemlerde aklımda olan bir konuydu bu. Similarweb e bile bakınca HB nin 2 katı kadar trafik çektiğini görüyorsunuz. Aslında olay tamamen pazarlama ve reklamdan kaynaklanıyor. Mobil arayüzüne girince sizi bir sürü indirim karşılıyor. HB de indirimli ürünler var ama slide şeklinde koyulmuş. Alt alta olunca bakması daha kolay oluyor. Zaten HB satıcıya soru sor gibi bir çok şeyi Trendyol dan kopyaladı ve kopyalamaya devam ediyor.

Ama fiyat anlamında Trendyol HB den daha iyi gibi. Çünkü satıcı istediği ürünler için ekstre kargo belirleyebiliyor. 10000 TL'lik ürün bile alsanız içinden bir ürüne kargo ücreti ödemek durumunda kalıyorsunuz. Ama HB de 75 TL üzerine kargo bedava olunca hesaplar şaşıyor. Kar elde edeceğim derken bir çok satıcı farkında olmadan zararına satış yapıyor. Haliyle kar zarar oranını gören satıcı Trendyol da daha cazip fiyatlar sunuyor. Fakat gel gelelim Trendyol da çok fazla replika ürün satılıyor. Hele reklamlarında marka ürünlerin fiyatının yarı yarıya düştüğünü görenler orjinal ürün sanıp satın alıyor. HB de de var illa ki ama Trendyol da çok fazla satan var.

Kupon konusunda da çok cömert davranıyor Trendyol. Diğer pazaryerlerine göre çok daha işe yarar kuponlar oluyor. Misal geçen gün Jack & Jones 3 tane tişört aldım 2 tişört parası ödedim. Hem kişiye özel hem de genel kuponlar oluyor ve daha uyguna geliyor alışveriş. Bunun da etkisi var.

Ama keşke şu açıklama kısmını düzeltseler. Ürünün açıklamasını okumak tam bir işkence. HB o yüzden daha rahat.