Ben üniversite son sınıfım, okul bir kaç aya bitiyor inşallah .
Okulda 25-26 yaşlarında arkadaşlarım var zaman kazanmak ve askere gitmemek için üniversite okuyorlar şimdi benim de 3 seçeneğim var ;

ya normal askere gideceğim ( 6 ay )
yada 39 bin 788 tl verip 1 ay askere gideceğim
veya açıktan biraz daha okuyup zaman kazanacağım.

Şimdi şöyle düşünüyorum ben tasarımcıyım bilgisayar programlarına hakimim ama 6 ay bir süre bu programlardan ayrı kalmak baya bir zaman kaybı gibi geliyor.
bir iş bulsam ortalama 4k bir maaş alacağımı düşünüyorum ( tasarım üzerine ) freelancer falan da iş alsam 5-6k olur kazanç ,
6 aya vurursak 36 bin tl yapıyor zaten kafa kafaya falan ( tabi hiç harcamasam tabi bunda da baya yoğun çalışmam gerekiyor ve kesinlik yok.
diğer taraftan 1 ay askere gidip kalan 5 ay bir zamanda zaten bilgim olan tasarımın üzerine bir kod bilgisi de ekleyebilirim yada atıyorum uı,ux üzerine kendimi geliştirip zaten logo,manipülasyon vs kazançlarıma bir
kazanç daha ekleyebilirim yada zaten şu anda ingilizce öğreniyorum bunu daha da geliştirebilirim.

Çok işin içinden çıkamadım açıkcası beni zorlayan şöyle bir durum da var Ben üniversiteye giderken teknolojiden uzak kaldım biraz bağımlılığım var bu uzak kalmak bende psikolojik sorunlara yol açtı
ilaçlar kullandım ardından laptop vs aldım o şekilde ilaçlarla da atlattım bu depresyonu şimdi zaten ilaçlardan kurtulmuşken gidip 6 ay orada ilaçlara tekrar başlamak çok korkutucu geliyor.

Benden daha deneyimli arkadaşlardan yorumlarını alabilirsem en azından karar vermem daha da kolaylaşabilir diye düşünerek bu konuyu açmak istedim.

ha bu arada krediye başvurabilirim ödeme için.