Hocam teknik servis dükkanınız varsa şirketiniz de vardır şirketiniz varsa da zaten vergi levhanızda vardır her şahıs firması dahil vergi levhası vardır. Teknik servisim var diyorsunuz fakat vergi levhanız nasıl yok? Esnaf odasına kayıtla bu durumun hiç bir alakası yok. Evet o ayrı konu mesleğinize göre esnafa kayıtlılık zorunlu olaibliyor ama bunun vergi levhası ile alakası yok şirketi açıp yoklama yaptığınız an vergi levhanızı muhasebecinizin göndermesi lazım denetlemeye gelse ceza yersiniz şuan gerçekten şirket varsa. Ama sizin öğrenmek sitediğiniz şey herkese levha üzerinde değilde esnaf kayıtı üzerinde durmuş. Bu çok yaygın ve farklı görüşler var ama sonuç olarak, sizin mesleğinize göre bir esnaf odasına kayıt yapıp yapmama durumunuz var zaten şirketim var diyorsunuz bu durumda muhasebecinizi hemen arayıp öğrenebilirsiniz. Yada nace kodunuzu verin diyeceğim ama vergi levhanızda yazar oda.
Yeni açtım ustam yasal işlemler için bilgi alıyorum esnaflar odasına odenen 1000 tl heleki şu donemde ödemek benim zoruma gidiyor esnaflar odası olacak birde esnafı sömürüyor ondan dolayı kayıt olmak istemiyorum vergi levhası çıkartırken karşıma çıkarmı onu merak ediyorum hani once kayıt ol sonra vergi levhası muhabbet varmı o benm merak ettim.