Arkasındaki şirketlere baktığınızda hepsiburada yönetimi ile trendyol yönetimini gözden kaçırıyorsunuz. Trendyol dünya eticaret trendlerini gözeterek ilerliyor. Hepsiburada da fena değil fakat pazarlamanın gücünü hangisinin daha iyi kullandığını gözlemlemeniz gerekiyor. Siz biliyorsunuz hangi sitenin neye göre daha iyi olduğunu. Fakat takriben 85 milyon insan yaşıyor bu ülkede ve hepsi sizin benim gibi teknik detaylara hakim değil. Bu kişilere ulaşmak için pazarlama süreçlerinin çok iyi yönetilmesi gerekiyor. Mobil ve masaüstü arabirimleri sürekli gelişiyor iki platformun. Kampanyaları, komisyon oranları ve diğer detaylar kıyaslandığında ikisinin birbirine karşı üstünlüğü oluyor. Ama trendyol bir konuda çok iyi. Satıcı ve alıcı için koskoca bir destek ekibi var. Canlı destek ve telefon ile anında destek alabiliyorsunuz. Satıcıyı da üzmüyor alıcıyı da. İstisnaları göz ardı edebilirsiniz. Kaldı ki 1.3 milyon civarında satıcısı olan bir platformdan bahsediyoruz.

Trendyolu trendyol yapan şeyleri kendimce yazmıştım. Okumayı sevenler için şuraya bırakıyorum: Trendyol Pazaryeri