Şöyle ufak bir bilgi daha ekleyeyim bu işi nasıl yaptıklarına dair;
Örnek veriyorum craiglistte arabam var her türlü işi yaparım diye ilan veriyorsunuz. İşte biz lays firmasından ya da bira firmasından araçlara reklam veriyoruz diyorlar. Sonra sizinle konuşuyorlar, ya abi biz sana güvendik çekini yolluyoruz anlaşmalı kaplamacı seninle iletişime geçicek sen ona çek hesabına yatınca parasını gönder randevunu al aracını reklam ile kaplasın diyorlar. Sonra adresinize çek geliyor aha diyorsunuz para geldi, bankaya gidiyorsunuz banka direk çeki bozuyor hesabınıza 3000 dolar yatırıyor, siz reklam vereni arıyorsunuz işte çekin parası yattı kaplamacı kim falan diye, adam birilerini arıyor onlar sizi arıyor diyor ki kaplama ücreti 400 dolar hesabı veriyor buraya ücreti yatırın biz size randevu oluşturalım diyorlar. Siz o hesaba parayı gönderiyorsunuz, 2 gün sonra banka arıyor çek karşılıksız çıktı diyor sizin hesap -3000 dolara düşüyor + 400 dolar siz başka hesaba transfer etmiştiniz -3400 dolarda kalıyorsunuz. İnanılmaz popüler bir ************** yöntemi, yazıcıdan çıktı olan çek kabul eden yerleri böyle soyuyor. Şu an Amerikadan bütün müşterilerimden ya paypal ya da kripto kabul ediyorum başka yöntem olası değil. Hatta bazen bunları kullanamayan adamlardan amazon gift card falan alıyorum.
Aman çok dikkat edin hocam.
Gerçekten çok teşekkür ederim müşteriye diyorum öyle yollardan ödeme yapalım diye ancak tek dediği çek ile yaparım.