Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhabalar
Herkesin burada bir konusu var dedim bende geri kalmayayım dedim. Sizlere baştan sona adsense hikayemi anlatacağım.
Annem çok dindar bir insandır. Ölmeden önce Kabe yada Umreye gitmeyi çok ister. Zaten onay almak istememin başlıca sebeplerimden biri bu.
İkinci olarak kesinlikle ve kesinlikle bilgisayarımı yenilemek. Çoğu kişi zaten kendi kişisel sebeplerinden dolayı onay almak istiyor.
Öncelikle kendime bir site açmak istiyordum. Ancak o zamanlar pek bir bilgim olmadığı için tut sürükle yöntemi olan sitelere bakıyorum. Neyse bir domain aldım fakat host almayı unutmuşum. Siteyi kuramadım yani. Tut sürükle yöntemi ile bir site yaptım.
O zamanlar ben premium sürüme geçerim. Adsense kodumu siteme eklerim sonra hesabın onaylanır ve para kazanırım. Ancak adsense bir takım değerlendirmelere tabii tutuyormuş. Bunu sonradan öğrendim. Sonra benim eski siteyi rafa kaldırdım. Aradan bir 2-3 ay geçti. Tekrar site kuracağım dedim. Ve baktım internetten forum sitesi nasıl kurulur diye. Ondan sonra herhangi bir sorun olmadan sitemi kurdum tema yükledim. Ve adsense başvurusuna sitemi gönderdim.
- peki onaylandı mı?
Hayır.
Yani umudum ilk burada yerle bir olmuştu. Bir gün arkadaşımla çıktım yürüyorum. Aklıma neden wordpress kurmuyorum dedim. O zamanlar wordpress in admin paneli ilgimi çekti. Bunu nasıl yapıyorlar falan dedim. Sonra kararımı verdim ve blog açtım. Tema yükledim blog açtıktan sonra yapılması gerekenler makalelerine baktım. Ve böylece tüm kurulumları bitirdim. Sıra yavaş yavaş içerik eklemeye geldi. Fakat bu noktada bir sorun vardı.
Üşengeçliğim.
Böylelikle içeriklerim az sayıda başladı ben de sipariş vermeye karar verdim. Yani hazır makale satın alacaktım. Neyse içeriklerimi ekledim ve onay için yeniden başvuru yaptım.
- Peki onaylandı mı?
Hayır.
Artık yavaş yavaş kendi tecrübelerimi ediniyordum. Ve kendime göre hareket ettim. İnternette yazan gizlilik politikası sayfası ekleyin, çok içerik ekleyin maddeleri umrumda değildi. Kendi tecrübelerimle başvuru gönder red al formülü ile işin bir kısmını çözdüm. Sonra aklıma bir fikir geldi. Bir filmde izlemiştim Tarzan ve Jane hikayesi. Ancak farklı bir şeklide anlatıyorlardı. Bu mantıktan istinaden sitemdeki hataları daha iyi tespit ettim. Neydi bu örnek?
Tarzan, Jane'e taş vermiş ama Jane beğenmemiş. Tarzan bu sefer çiçek vermiş ve Jane çok sevmiş. Ancak Jane bir çiçekle hiç bir şey yapamaz. Eğer taşı alsaydı ağaçtan muz alabilir ve kendini kurtlardan koruyabilirdi.
Yani benim adsense verdiğim şey çiçekti. Okuduğum onca örneği şimdi daha iyi anlamıştım. Yeni tema aldım. İçeriklerimi zenginleştirdim vs. Ve adsense e son bir kez başvuru gönderdim ve onay aldım. Ancak bu süreç içerisinde 12 defa başvuru gönderdim.
Yani herkesin kendi onay alma hikayesi gibi bende bu örnek sayesinde onay aldım. Umarım yardımcı olmuşum dur. Konuyu zaman geçtikçe güncelleyeceğim.
Onay sonrası devamı
Kazançlarının şu anda yerli yerinde değil. Çoğu kişi 6 ay içinde kazançlar oturur diyor. Umarım öyledir. Raporlara baktığımda bir yükseliş yaşadım ancak ondan sonra düşüşler geldi.
Günde 1 içerik girmeye gayret ediyorum. Anahtar kelime analizini detaylı olarak yapıyorum. Genellikle keywordtool.io ve Google anahtar kelime planlayıcı uygulamalarını kullanıyorum.
İçerikler 20 de bir değişiyor. Şu ana kadar paylaştığım içerikler internet üzerine idi. 20 yi geçince başka konulara geçeceğim.
İçeriklerimi sosyal medya da paylaşmaya çalışıyorum. Kesinlikle getirisi oluyor. İç linkleme konusunda zayıflarım var. Bunları düzeltme gerekiyor.
Sitenin mevcut ihtiyaçlarını hesapladığımda rakam +1000 TL yi aşıyor. Bu ihtiyaçlar genellikle güvenlik, düzenli SEO paketi alımı, iç dış SEO, reklam yerlesim çalışması gibi şeyler.
Su anda sitemde 19 tane içerik var. Konu bulabiliyorum ancak sorun bilgisayarım. Geçenlerde bir içerik girdiğimde ertesi gün açılmadı. Bu nedenle arada internet kafelere gidiyorum. En kısa sürede kendime bir klavye almaya çalışacağım.
Bütçem şu anda yok. Biriktirdiğim paralarla ve ailemin verdiği harçlıklar ile devam ediyorum. Bu nedenle finansal açıdan sıkıntıdayım. Bu açıkları adsense ile kapatmak istiyorum.
Konu güncellenecektir.