Emsar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haram diyorsun film sitesi satıyorsun hocam o helal mi
white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam insanlar böyledir. Film sitesi satar, crackli program kullanır cebine para girmesi için her haltı yer. Ancak o para başkasının cebine giriyor ise haram olur. O açıdan değerlendir. Paranın onun cebine girmemesi haram.
ne kolay insanların bilmediği şeyler üzerine bu kadar basit konuşması değil mi yazık

söylenenleri anladığınız kadarıyla varsınız..

sizin de suçunuz yok gerçi ahir dünya düzeni böyle

anlayacağınız dil ile ufak bir açıklama getireyim, hile hurda ile yanıltan insana *********** denir. bu yol ile elde ettiğine çalıntı mal denir.
hadi sahte hiti yedirdiniz diyelim, sonuç olarak hırsızlık yapmış olacaksınız.

geçici dünyevi zevkler uğruna sattığınız şeyler hiç hoş değil

arkadaşın sattığımı iddia ettiği film sitesi kendi emeğim ve alın terim ile ortaya çıkan bir şeydir, içerik olarakta telifsiz videolar barınmaktaydı. sonrasında satmaktan da vazgeçtim komple kapattım.

keşke konularımı incelerken 5 sene önceki bir borcumu ödemek için birisine ulaşmaya çalıştığımı da fark etseydin. fakat insan aradığını buluyor veya bulduğunu sanıyor işte.
kul hakkı bu insan hatasını anladıktan sonra iş işten geçmiş olabilir. google/youtube her ne veya kim ise bunlar bir firma diye kul hakkına girmiyor sanmayın.

işin özüne dönecek olursak belli ki aklınız işin hile hurda kısmına bastığı için bu yönünü düşünememiş olmanız ve sanki olayın içerisindeymiş gibi yaşananları yorumlamanızı gayet normal buluyorum.

başkasının çaldığı şeyin benim cebime girmemesi değildir benim için haram,

haram haksız yol ile elde edilen kazançtır

belli ki bir kaçınız haram olgusunu iç muhakemesinde yumuşatmaya çalışıyor fakat bu işler öyle yürümüyor arkadaşlar. sana bana göresi yok bu işin..
eğer müslüman değilseniz anlarım ama müslümansanız eksikliklerinizi tamamlayın muhalefet olmadan önce.