ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam birim üzerinden gidelim o zaman mesela orada 2500 - 3000 $ civarı olan bir arabayı burada ne kadara kaç aylık maaşı başka hiçbir yere harcamadan biriktirirsek alabileceğimizi konuşalım mesela.

Güzel hayal ama gerçek olma ihtimali yok maalesef bu bahsetiğiniz birlik ülkelerinin çok büyük kısmı içten pazarlıklı ve kazanmak için her şeyi mübah gören ülkeler. Bunlar ülkey
daha aşağıya çekmek ve çıkar sağlamak için kullanacaklardır Türkiye'yi yani öyle birlik kurulsun biz başı oluruz diye bir Dünya yok hocam.

Ölümü gösterip sıtmaya razı edelim diyorsunuz yani.

İstanbul'da da 1000 liraya da kira var 20.000 $'a da kira var. Onun dışında birim başı alım gücünü kıyaslayıp da böyle konuşuyorsanız gerçekten yazık. He bir de aklıma gelmişken geçtiğimiz günlerde ortalama bir koltuk takımına 10.000 civarında bir fiyat verdiler. Öyle çok ahım şahım bir marka da değil. Türkiye'de asgari ücreti düz 3000'e yuvarlasak bile 3 aylık maaştan fazlası ediyor. Buradan da ne kadar büyük bir ekonomimiz var anlaşılıyor zaten dimi.

Herkes ürün aldığı esnafa, mağazaya suç atıyor da ben Türkiye'de yükselen bir fiyatın düştüğünü hiç görmedim. Motorine zam geliyor ardından döviz düştü diye indirim geri mi alınıyor hayır. Bu ülkede her şeyin temeli lojistik maliyetleridir bunu hiçbir zaman unutmayın. Sen köprü yapar fahiş fiyatla geçiş ücreti yaparsın bir de alternatifleri yasaklarsın üzerine motorin vs zam yaparsan maliyetleri artan lojistik şirketleri navluna zam yapar navlun zamlanınca haldeki adam zam yapar, nalbur toptancısı zam yapar o adam zam yapınca bunları satan adam zam yapar. Yani lojistik maliyetleri gibi belli başlı giderleri düşürmeden sadece dolar düştü neden aynı fiyat demeniz konudan uzak olduğunuzu gösteriyor. Aldığımız yakıt bile dövize endeksli geçiş yapılan yolların kurları günlük kura değil sabit kura endekslidir.

Bunu diyen herkese dediğimi size de diyeyim o zaman hocam madem cennet buyrun gelin buraya. Uzaktan davulun sesi hoş gelir derler. Zaten ülkenin bu durumda olmasının bir sebebi de ülkeden bi haber olup da yurtdışından malum partiye oy veren gurbetçilerdir. Adam orada döviz kazanıp Türkiye'de geldiği 1 hafta 10 günde kraliyet soyundan gibi yaşıyor sonra Türkiye çok güzel seçim zamanı ben gittim çok rahat ettim oylar ampüle ne güzel iş valla. Kurulu düzen dediğiniz eviniz, işinizdir bunları buraya taşımak ya da çalışan iseniz burada iş bulmak sizin için zor değildir cennetten mahrum kalmayın derim.
Hocam söylediğim gibi, bu TL ile kazanıp buradan ürün alanlara geçerli; ben Euro kazanıp yurtdışından ürün getirtiyorum.
Bunu bana değil halka ve yöneticilere sormanız daha faydalı...