Pazartesi günü ameliyat oldum.
Açıkçası ameliyattan sonra ilk gün aşırı ağrılı bir gün geçirdim. Kapalı ameliyat dedikleri şekilde ameliyat oldum. Vücudun 4-5 yerinden kesilerek yapılan bir ameliyat. Benim ameliyatım biraz zor geçmiş kanama vs olmuş (ortalama 2 saat süren ameliyattan 4 saatte çıktım) ancak ben devlet hastanesinde yaptırdım o yüzden SGK karşıladı. Şu anda sıvı halde besleniyorum. Diyetisyenim gayet ilgili her şeyi en ayrıntısına kadar anlatıyor. Doktor psikolog da önerdi ayrıca ancak şu an için öyle bir ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum (belki ilerleyen günlerde) Günlük diyet listemde ayrıca peynir ve çorba da bulunuyor, laktossuz süt ve yoğurtta tüketiyorum (süt ürünlerinin tamamı yarım yağlı, tam yağlı kesinlikle yasak). Mide küçük olduğu için hiç açlık çekmiyorum hatta verilen listenin tamamını uygulayamıyorum çünkü mide küçük listede her saat başı ayrı bir sıvı var (Günde 14 saat öğün var). Diyetisyenimin mutlaka ama mutlaka 200gr su ve 20gr protein
tozu tavsiyesine uyarak listeyi kendime göre uyarladım. Listede kesinlikle hazır gıda 1.5 ay boyunca yasaklı. Ben diyet listemden gayet memnunum. Zaten sıvı diyet dediğimiz sürecin bittiği dönemlerde bir before after görseli içeren detaylı konu da açacağım

Ayrıca, gözünüzü korkutmasın sıvı diyet deniliyor ancak benim listemde et tavuk balık gibi ürünler de bulunuyor (çok düşük bir gramajda da olsa). Son olarak, doktor fazlasıyla bir ilaç yazdı, zaten yazdığı ilaçların 4'te 3'ü vitamin, bir kan sulandırıcı iğne (evde tek başınıza bile yapabiliyorsunuz), ağrı kesici ve kolay sindirim için bir şey verdi.
Merak ettiğiniz bir şey var ise sorabilirsiniz.