ErenKumek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hükümetler gelip geçicidir. Bugün ahmet olur, yarın mehmet. Ancak halkımızın mantığının öncelikle değişmesi lazım.
Dolar yükselince, Nalbur vidaya zam yapıyorsa, dolar düşünce düşürmüyorsa; hükümetlerden önce bu zihniyetin körelmesi gerekli. Hükümetler zaten kalıcı değil, gidici. Ancak halkımız git gide birbirine değer vermeyen, kendi cebi için insanları kazıklamaktan geri durmayan bir mantığa büründü. Gençlerimiz, ülkemizin kullanabileceği değerler üretmeye çalışmak yerine; sanal ortamda tek tuşla silinebilecek ürünler üretmeye başladı. Onlar da haklı, kendilerini düşünmeyen bir sistem var. Beni düşünmeyeni ben de düşünmem mantığındalar. Ancak totalden bakıldığında birlik beraberlik mantığımız köreldi. Bugün bu hükümet gitse, yeni gelecek hükümete, halkın birbirine olan garip davranışları açısından bir enkaz kaldı. Allah sonumuzu hayır etsin.
Hocam aynen katılıyorum. Dediklerinizi destekler şekilde bir olay paylaşayım. Birim işini geçtim TL fiyatının neredeyse 2.3 katını kendi vatandaşına reva gören bu aç gözlüleri doyurmak için milletin pandemi döneminde 1 senesi gitti.

Benim gözlemime göre üretim toplumu yerine hızla daha beter tüketim toplumu oluyoruz.
Bundan 10 sene önce bizim köyde her evde en az 5-10 keçi olurdu. Köylü bunlardan hem süt hemde et olarak faydalanırdı. Bir diğer şey tarım, hayvancılıkta olduğu gibi o da aynı sonu yaşıyor.
Rakamlara bakarsak hayvancılık ve tarım rakamlarının arttığını görüyoruz . Ama bu genele yayılmıyor. Büyük çoğunluğu artık tekelleşmeye başladı.
Daha önce de söyledim doların yüksekliği değil alım gücünün artması ve dolara bağımlılıktan kurtulmamız lazım. Hükümetler değişse bile bu kafayla bir şey değişeceğini sanmıyorum.Bazilari kendilerini avutuyor sadece .