Kardeşim belli ki junior seviyedesin. Yeni yeni şeyler öğrenip heyecanla paylaşma ihtiyacı duymuşsun. Bu niyetini takdir ettim.
Ama şuan hatalı bir iş yapıyorsun hem kendin olayı çok yanlış yorumluyorsun. Hem de yeni başlayan arkadaşlara yanlış bilgi vereceksin...
Bu söylediklerimi bir olumlu eleştiri olarak kabul et lütfen.
1) Uygulamanızda işlenmemiş özel durum oluştu hatası
Bu hata çok çok genel bir hata mesajıdır. setup oluşturma ile .net framework ile özelleştiremezsin. Bazen iis tarafından bazen server tarafından bazense gerçekten çok anlamsız kodlamalardan kaynaklı doğabilir bu mesaj.
2) try catch öyle her yere koyulmaz (teknik olarak koyabilirsin ama öyle bir kodlama şekli olamaz. kodlarına güvenmelisin ne yazdığını bilmelisin vs vs gibi cevapları var bunun.)
3) koyun ki programlamadan anlamayan birisi programı kullanırken bir sorunla karşılaşmasın. O işte öyle değil. Programdan anlamayan biri ya commentlere bakar yada kodları yorumlar. senin try cath'ini ne yapsın adam
4) try catch öyle her şeyin hatasını şak diye vermez. örnek verecek olursam. Entitiy Framework veya custom farklı componentler exceptionlarını kendilerini fırlatır. Bazen bu exceptionları yakalamak için o componente ait exceptionlarla çağırırsın. Örnek EF hataları için DbEntityValidationException classından türeterek tam olarak doğru hatayı yakalarsın. Normal Exception verirsen genel bir mesaj verir. Hatayı bulman çok zor olur. Veritabanı tarafında zorlanırsın yani. Fakat üstte verdiğim class sana tablo adını kolon adlarını ve hatanın ne olduğu nokta atışıyla verir vsvs.
Özetle kardeşim yazılımda bir şey yaparken. İyice öğren ne olduğunu ki hem sen gerçek anlamda faydalan hem de başkalarına da doğru bilgi ver
NOT: Hakkında yazısını bu posttan sonra okudum. Gerçekten kendini bilişim veya yazılım uzmanı olarak mı görüyorsun? Yapay zekanın ne olduğunu biliyor musun? 16 adet sertifikan nedir? Yapmayın şöyle... yapmayın... bu r10'dan iyice sıkılmaya başladım...
Yazılım uzmanı ve kitap yazarıyım. Bana çok katkısı olacağını düşünüyorum . İnsanlar ile iletişim halinde olarak etkileşim artırmak istiyorum. Enzorrakipsensin.com blog adresi bana ait. Türkiye aktüel dergisi yazarıyım. Dava dergisinde çıkmış yazılarım var. Yapay zeka alanında calismalarim mevcut. 16 adet yazılım ve seo sertifikam var. Öğrenmek ve öğretmek istiyorum.