Kolaylığı zorluğu beliryecek en büyük parametre aranacak kelimedir. Örnek veriyorum e-ticaret sitesi için yapacaksan. çok zordur. mermerci dükkanının sitesinin dükkanını yapacaksan kolaydır. Yani en belirleyici yönü aranacak kelimeler. Ben mesela 7 sene önce bir web sitesine yaptım. arkadaşlık evlilik sohbet kategorisinde. çok zor bir alandı aslında. ama uygun domain ve araştırarak yaptım. şuan zirvede yıllardır. Yapılacakları bilmek zor değil. uğraştıcı diyelim. ben o sene mesela farklı yaklaştım. kaynaklardan öğrendikten sonra gittim penguenin algoritmasının makalesini okumuştum (penguen google arama moturunun adı. her versiyonun farklı değişik isimleri var. o zaman penguen versiyonu aktifti) sonra nelere dikkat ettiyse ona göre kodlamaları revize ettim. url yapısı. sayfa yapısı. css javascript optimizasyonu image optimizasyonu. h tagları sayfa renklendirmeleri vs vs bir ton şey var. yaptıkça analizini yapıp ilerledim. Ama site sahibine de hep dedim. hiç bir söz veremem diye. Eğer profesyonel ve garanti istersen seo firmalarıyla anlaşabilirsin diye. Ama hiç gerek duymadık. organik ve emin adımlarla yürüttük. uzun süreç aldı ama değdi.