Arkadaş çok güzel özetlemiş hem işi öğreneceksin, hem para alacaksın, yada ömür boyu sade bir garson olarak yaşayacaksın. Yada aşağıda arkadaşın özetlediği gibi altın bir bileziğin olacak. Her lazım olduğunda bir parça bozdurup hayatını garantiye alacaksın.
Stajyerlik neden yapılır? işi öğrenip, tecrübe edinip sonunda o meslek hakkında temel bilgileri öğrenmek için yapılır. Hiç para almadan 7-8 ay zor şartlar altında çalışan onlarca genç kardeşimi tanıyorum. Yada sadece yol + yemek parasına
Burada sana gitme az veriyor diyenlerden 420 lira para ve mesleki bilgileri iste bakayım verecekler mi?
Demircilik mesleğini iyi bilirim. Örneğin bir bahçe kapısı imalatı yapar 500 lira malzemesi tutsa 500 işçilik yazılır. ( bu tam fiyat değildir) Anlatmak istediğim %50 kazanç sağlamaktır.
Her şey bir yana, git bir demirciye ufak bir parça kaynattırmak istesen 3 dk süren iş 1 liralık malzeme kullanarak 20-30 (işe göre değişir) adam ya yapar ya yapmaz. Bugün en geçerli mesleklerin başında kaynakçılık geliyor. Daha bir çok şey var ama yazmaya devam etsem konu böyle sabaha kadar uzar gider. Kısaca Demircilik güzel meslektir, tavsiye ederim. Bilmeyenlerin değil mantıklı cevap verenlerin sözünü dinlemeni tavsiye ederim.
Her şeyden önce bu konuyu bence aile büyüklerine danışmalısın. Onlar seni sever ve zarar görmeni asla istemezler.
Umarım hakkında Hayırlı olur.
Zamanında ( 2016) oto sanayide çırak olarak 1.5 sene çalıştım. Şuan sürdüğüm aracın lastik bağlantı noktalarından bagaj cıvatasına kadar hakimim. Aslında orada kazandığım bilgi beni birçok arıza ve olumsuzluktan kurtardı. Bilginin karşılığını şuan alamıyor olabilirsin ama bir tornavidayı tek elle sıkmak bile sanattır hocam. Amacınız öğrenmek ise 1600 tl + tecrübe bence güzel bir ücret. Kolay gelsin
Edit: Haftalığım 30 lira olması gerekiyordu veya 50 lira