Merhabalar, bence yanlışınız var. Yani bir insan kripto para bozdurarak 10 bin dolar çekti diye MASAK geliyorsa, adresleri gezmesi 1-2 senesini alır. Hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Gerek kendim gerek tanıdıklarım sürekli yüksek miktarlarda çekim yapıyorlar. 2 senedir hiçbir sorun olmadı. Dediğiniz olay belki 1 milyon dolar gibi rakamlarda oluşabilir.
Ayda 3-5 bin tl Adsense`den kazananlara dahi maliye incelemesi geliyor. Masak elbette kapınıza gelmiyor, nasıl ki vergi incelemesi için kağıtlar geliyorsa adreslere, banka hesabına borsalardan giriş olan kişileri bulmaları da zor değil. Zaten 5000 TLnin üstünde tek seferde banka hesabına giren her tutarı bankalar maliyeye ayrıca bildiriyorlar. Yani bunu filtrelemeleri çok zor değil. Kaldı ki devletin son aylarda Kripto paralara olan ilgisini göz önünde aldığımızda bu sene bitmeden bu konuyla ilgili hızlı adımlar atacaklarını düşünüyorum. Forumu takip ediyorsanız adsense vergi incelemeleri konuları altında da çok fazla arkadaş vardı 2-3 sene önce, ben şu kadar yıldır çekiyorum birşey olmadı, benden vergi alamazlar diye. Fakat sonrasında hepsi incelemeye girdi ve ceza yazdı maliye.
Dediğim gibi al-sattan kazandıysanız zaten sorun yok. Ama sağdan soldan btc ile ödeme alıp onları hesabınıza çekiyorsanız ileri de incelemeye girdiğinizde başınızı ağrıtır.