caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla bunu yazıp çıkacaktım, nedir bu manipüle arzusu, benim ufak param bile %40 oranında değer artışı sağladı. 10.000 dolarım olsa 14.000 dolarım olacaktı. Bunun fakesi reali mi var, yükseliş yükseliştir. Bir ayı arzusu, bir düşürme arzusu, neden yani?
trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
acayip bir kin var maalesef, 10k kazandım dersen linç yersin ama 10k kaybettim diye konu aç, herkes pozitif yaklaşır.

Sanırım yükseldi deyince "kaçırdım" psikoloji kine neden oluyor. Kaybettim deyince "iyi ki ben de yatirmamisim" psikolojisiyle pozitif bakiliyor.
Yazmıyim diyordum ama olay sizin kazanmanız, kaybetmeniz değil. Konu sahibi, boğa sezonunun tekrar geldiğini söylemek istedi. 1 günlük yükselişle boğa sezonu mu geliyor ? Veya 1 günlük düşüşle ayı mı geliyor ?
Altcoinler genelde Btcnin yükselişine ve düşüşüne göre ilerliyor. Btc 2-3 haftadır 31k - 40k arasında gidip geliyor. Eğer 40k kırılırsa o zamanki yükselişe göre tekrar boğa geldi diyebilmemiz mümkün. Hatta 40k kırılırsa btc rallisi bile olabilir.
Bende isterim hepimiz kazanalım mutlu olalım ama 2017-2018 yıllarının grafiğiyle şuanki bitcoin grafiğin incelerseniz hemen hemen aynı. O nedenle herkes bu yükselişleri fake yükseliş olarak adlandırıyor.
Örneğin siz çok düşükten coin alırsınız. %10-20 artar, sevinirsiniz. Daha da yükselecek umuduyla satmazsınız. Piyasa çok düşünce kar ve ana para erir gider. Şuan herkes bu durumdan korktuğu için al sat yapmıyor. Çünkü dibin dibi vardır. Umarım anlatabilmişimdir

Ytd