Merhaba, php pdo yapısında basit bir işlem yapamaya çalışıyorum fakat sorgulama işleminde nasıl yapacağımı bir türlü beceremedim. Tam olarak yapmak istediğim aşağıdaki gibidir.
Veri tabanında islemler diye tablo var burada "islemtipi" sütununda aktif veya pasif içeriği bulunuyor. yani ben son kayıt edilen verinin "islemtipi" aktif olanları ekrana yazdırmak istiyorum. yani en son girilen son 3 verinin islemtipi aktif olanı yazdırcak. mesela son girilen 3 veriden 2 si aktif biri pasif ise. yani aktif,aktif,pasif ise bunu ekrana yazmasın. peş peşe yani son girilen 3 değer örneğin: 3. aktif 2.aktif 3.pasif ise ekrana yazmayacak boş cıktı yazıcak veya mesaj yazabılır herhangıbır. eğer son 3 veri örneğin 3. aktif 2. aktif 1. aktif ise ekrana 3 tane aktif | aktif | aktif şeklinde yazsın istiyorum.
Buradaki istenen asıl şey peş peşe / ardı ardına 3 tane aktif varsa yazdırmak. son 3 verinin herhangibirinde pasif olursa yazdırmayacak sadece enson 3 tane veri ekledim bu 3ü peş peşe aktif ise yazsın. eğer eson girdiğim 3 işlemin 3 üde aktif ise ekrana basıcak fakat tekrar yeniden işlem girdiğimde son veriye dahil olan pasif işlemi olursa bir önceki ekrana yazan 3 işlem kaybolması gerek. bu konuda bilgisi olan kişiseler örneklendirbilirse çok memnun olurum. şuan kullandığım php kodu aşağıya paylaşıyorum.
$tip= "aktif";
$stmt_edit = $DB_con->prepare('SELECT islemtipi FROM islemler WHERE islemtipi=:tip ORDER BY islemtipi DESC LIMIT 0,3');
$stmt_edit->execute(array(':tip'=>$tip));
$edit_row = $stmt_edit->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
extract($edit_row);
if($stmt_edit->rowCount() > 0)
{
while($edit_row=$stmt_edit->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
{
extract($edit_row);
$durum = $edit_row["islemtipi"];
if($durum == "aktif"){
break;
}
?>
<?php
echo $edit_row['islemtipi'];
?>
<?php
}