fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar
Şimdilik Bir iş için buradayım ve belli aralıklarla geliyorum.
Bu sefer biraz uzun kaldım ve birkaç ilginç şey beni hem mutlu etti hem de sizlerle paylaşmak istedim.
Biletimi aldım ve hava alanından buraya indim iner inmez sıraya girmeler vs orda isterseniz girişte size ''Aşı yapabiliyorlar'' adamlar baya ileri bu konuda
Daha sonra siz oraya negatif olduğunuzu gösteren bir belge ile gidiyorsunuz ama size tekrar test yapıyorlar ve o kadar hızlı oluyor ki böyle saatlerce beklemiyorsunuz.
Bu işlemlerden sonra arkadaşımın evine geldim burda az çok çevrem var.
Genelde tüm alt kesim 'Hindistan veya Pakistanlılar'' Müslüman olan kesimden insanlar geliyor çalışmaya.
Taksici Hintli idi ( Nerede ise herkes ingilizce ileri seviye konuşabiliyor zaten)
Herşey olduğu gibi taksi vs de oldukça pahalı.
Neyse gene olarak neden yaşanır kısaca anlatayım
Dubai'de suç denilecek şey yok gibi birşey şaka değil kapını açık bırak git gelirsin aynı olduğu gibi evin
Çantamı ''Beach''te (sahil yada nasıl çevircem bilemedim) unuttum işimden dolayı akşam gittim adamlar bıraktığım gibi teslim ettiler
Bu herkes için öyle sokakta birşeyin kaybolsun takside vs unut çalınma şansı milyonda bir.
Genel olarak refah düzeyi aşırı yüksek ve güzel bir ülke işin varsa bir şekilde hayata bir yerinden tutunuyorsun.
Vergi cenneti olarak da biliniyor iş yapanlara firması olanlara vergi konusunda yardımcı oldukları için genelde zaten burayı tercih ediyor ( Diğer bir seçenek ise zaten Cebelitarık buna da bakabilirsiniz..)
Adamlar Müslüman ama en azından o kadar açık fikirliki Ülke rus kızı kaynıyor ve hepside arap sevgilisi var ama saklamıyorlar ''din'' vs diyip gizli gizli değil açıktan açıktan ne yapacaklarsa yapıyorlar
(NOT: burda kızlar 10 üzerinden 9 altında kız bulmak çok zor tabi hepsi paraya geliyor paraya bakıyor ama dünyanın en güzel kızları burada genelde takılıyor dünyanın çeştli yerlerinden gelip.)
Diğer güzel kısım kaldığım arkadaşım Belçikalı ve Müslüman değil mesela ama gittiğin nerede ise her restaurtant yada markette hem müslüman hem müslüman olmayanlar için ürünler var adamlar kimseyi dışlamıyor
İngiliz marketinden , türk marketine hatta restoranlarına , Japon yemeklerinden herşeye hem market hem restoran var ve insanlar buna aşırı saygı duyuyor
İnsanlar genel anlamda aşırı kibar ve hoş görülü mesela sahilde oturuyorsun yandaki grupla veya insanlarla laf atıp şakalaşabilir muhabbet edebilirsin
Bir anda arkadaş olabiiliyorsunuz.
Parlak ve pratik zekalı iseniz bir iş yapabilir iyi paralar kazanabilirsiniz fırsatlar aşırı fazla .
Doğruluk dürüstlük gibi kavramlar aşırı gelişmiş tam olarak bir Müslüman ve Modernizm harikası insanlar dininide istediği gibi yaşayabiliyor her dindar insanında hata yapabileceği gibi hata yapıp eğlenceye içkiye düşenede saygı duyuluyor. TR'den farkı bu en büyük yani şöyle örnek vereyim bir kız gördüğünde dibi düşer gibi bakıp içinde oha hatuna bak diiyp dışardan ''ulan öyle mi giyilir ahlaksız'' demiyor. Daha şeffaf herkes.
Bazı şeyler ucuz bazı şeyler aşırı pahalı olabiliyor bu arada. Fyatlar ürüne göre değişiyor yaşam pahalı genel anlamda burda asgari ücretle TR'den bir tık daha iyi yaşayabilirsinz ama çok fazla şey beklemeyin.

Birde aklıma gelmişken sokakta bırakılan Ferrariler vs görüyorsunuz bu zenginlikten değil arkadaşlar
Burada şöyle bir kural var '' Kredi ile araba aldın diyelim Ferrari sen o krediyi ödeyemezsen bir sorun vs çıkar ise hapse gidiyorsun bu yüzden adamlar bazen arabaları bırakıp ülkeden kaçıyor.''

Banka işleri vs Cuma-Cumaretsi tatil diğer günler full çalışıyor ama kimseyi bankalara düşürmesin aşırı yavaş ve bilgisizler banka işlemlerimi 4 günde yaptık hala kart bekliyorum
TR'de olsa 1 güne biterdi max 2 güne. Buna cevapları ise yoğunlluk ama biraz da iş bilmemezlik geliyor.

SİZDEN RİCAM BU DANIŞMANLIK VS KONUSU DEĞİLDİR VE NASIL TAŞINIRSINIZ BURAYA VS BİLMİYORUM BU TARZ ÖZEL MESAJLAR ATMAYINIZ. İLLA ATAN ÇIKACAK CEVAP VERMEZSEM ALINMASIN LÜTFEN.
Merhaba, maaş nedir ve ne iş yapacaksınız? Herkesin merak ettiği ilk nokta bu