Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Herkese merhaba, e ticaret ile ilgilenenlere sormak istediklerim var, yardımcı olursanız sevinirim.
Facebook gruplarında görmüştüm, alibaba da örneğin tişört imal ettirip türkiyede satışa yapanlar varmış.
Hiç alibabadan bir ürün imal ettirip satan var mı ?
E ticaret sektörüne giriyorum ve tişört imalatçısı aramaktayım. Bu konuda yardımcı olursanı sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Hocam bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama öncelikle şunu söyliyim. Tekstil anlamında Alibabanın çok büyük bir avantajı yok diyebilirim. Oradan alacağın fiyatların belki çok az üzerinde Türkiye'de temin etme şasınız daha fazladır. Zaten gümrük vergisidir, zahiyatıdır vs bir sürü dezavantajı vardır. Ayrıca Alibaba'daki üreticilere bir şey ürettirip satarak para kazanmak istiyorsanız öyle adet vs değil konteynerlarca alım yapmalısınız. Örnek vereyim bir konteyner 100 bin adet tişört alır diyelim. Kalitesiyle birlikte bunu TR'de temin etme şansın 7 TL ila 15 TLarasında değişir. Alibaba'da ise hadi geliş fiyatı sana 5 tl olsun. 100 bin adet üründe 5x100.000 dediğimizde 500 bin TL mi bağlamak daha mantıklı. Yoksa 10 TL (ortalamasını alayım) den 1000 adet alıp 10 bin TL mi bağlamak daha mantıklı?