Kontur ol ettim ondan alırken çalışıyordu eve geldim telefon edicim ekrana müdahile edemiyorum hiç bir şekilde
Ekran çalışıyor ama dokunamıyorum
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende tüketici olarak zaman zaman model yenilemek için veya mecburiyetlerimden dolayı telefon alırım satarım. Alırken özellikle faturası ( söz konusu iphone ise ) olmasına dikkat ederim tabi yanında 2.el sözleşmesi vs. tabi bununla birlikte cihaz çalışıyor mu çalışmıyor mu diye a'dan z'ye bakarım eğer sonunda problem yoksa alırım. Satarken de aynı titizlikle karşımdaki insan zarar görmeyecek şekilde ( telefonu mutlaka kurcalamasına zorlarım ki daha sonra bana böyle demedin şöyle demedin demesin diye )
satarım yani onun da içi rahat olsun benim de, çok şükür bu zamana kadar sorun yaşamadım.
Şimdi siz yukarıda zaten kendiniz diyorsunuz alırken birşey yoktu şimdi kendinizi satıcı yerine koyun demeyecek mi alırken denemedin mi ? bakmadın mı? Karşı taraf evet bozuk bile satsa neticede arızanın ortaya çıkmasını zamanlayabilecek değildir diye düşünüyorum. Satarken sorun görmediğine göre benim yapabileceğim birşey yok diyecektir. Hukuki yollara başvurmanız size hem maddi hem manevi zarar verir yukarıdaki açıklamanız ile zaten savcılık veya diğer kollu kuvvetler sonuç sıfır olur. Zaten buna gerek yok.
Yapabileceğiniz şey;
1- Satıcı ile iletişime geçin böyle bir sorunu var mı yok mu öğrenin.
2- Var ise neden söylenmediğini öğrenin.
3- Yok ise herşeyin sonu değil İphone tamiri yapabilen yerlerden çözüm elde edebilirsiniz.
Her şer'de bir hayır var diyeceksiniz, ve bunu kendinize ders çıkarın daha sonraki alışverişlerinizde daha dikkatli olursunuz.