Masaüstü Cihazınızda
Google Harita Kaydı Oluşturun:
- Buraya tıklayarak işletmeniz için bir Gmail hesabı oluşturun. Eğer Gmail hesabınız varsa bu kısmı atlayabilirsiniz.
- Google Benim İşletmem web sitesine girin ve oturum açın.
- Açılan sayfada işletmeniz ile ilgili bilgileri eksiksiz doldurun.
- Bu işletmeyi Googleda yönetmek için bu bilgileri doğrulayın alanında kullanım şartlarının onaylayıp DEVAM butonunu tıklayın.
- Verdiğiniz adres bilgilerine, doğrulama şifresinin gelmesini bekleyeceksiniz.
Doğrulama şifreniz, ortalama 2 hafta gibi bir sürede gelecek. Şifrenin geçerlilik süresi 1 aydır. Bir ay içerisinde şifre gelmez ise, yeniden doğrulama şifresi isteyebilirsiniz veya Google yetkilileriyle, iletişime geçip doğrulama işlemini yapabilirsiniz.
Not: Firmanız başka biri tarafından doğrulanmış veya işletmenizi menüde listelenmiş olarak görmüyorsanız Hayır, bunlar benim işletmelerim değil veya işletmeyi doğru olarak girdim seçeneğini tıklayın. Sonrasında, işletmenize ilişkin bazı ayrıntıları girmeniz istenir. Doğrudan işletmenize ulaşılmasını sağlayacak, eksiksiz bir açık adres ve telefon numarası girdiğinizden emin olun. GÖNDER seçeneğini tıklayın.
Mobil Cihazlarda
Google Harita Kaydı Oluşturun:
- Google My Business uygulamasını açın.
- Firmanızı eklemek ve yönetmek istediğiniz Google hesabına giriş yapın.
- Menü alanından yeni bir işletme sayfası oluştur menüsünü tıklıyoruz.
- Açılan panelde firma bilgilerini dolduruyoruz.
- Bu işletmeyi Googleda yönetmek için bu bilgileri doğrulayın, alanında kullanım şartlarının onaylayıp DEVAM butonunu tıklıyoruz.
- Verdiğiniz adres bilgilerine doğrulama şifresi gelmesini bekleyeceksiniz.