Ustad gecmis olsun. Dersimi aldim demissin ama bence alinacak bir durum yok en basindan planlamislar gibi gozukuyor. SGK'yi arayip telefonla ihbar edebilirsin, istifa dilekcesi vermis olman pek bir sey degistirmiyor. Yapabilecegin en basit sey de olsa bir faydasi olur, moraline de faydasi olabilir.
Moralin umarim zamanla toparlar, olan oldu uzatmanin manasi yok deyip huzurla hayatina devam edebilirsin, ya da bunun savasini verebilirsin. Herkes kendine mahsur.
Bir avukatla konusursan %90 olasilikla dava acabilecegini soyler, benden gayriresmi gorus olarak bu da aklinda bulunsun. Linkedin, twitter gibi mecralarda da ifsa edebilirsin.
Demem o ki, 2 opsiyona da sahipsin bilmeni isterim, karar senin. Ben muhtemelen SGK'yi arar ihbar eder, gozume carpan baska usulsuzluk varsa onlari da bildirir hayatima devam ederdim.
EDIT: cok emin olmamakla birlikte devlet destegi konusunda yalan soylediklerine neredeyse eminim. Ben de ucretsiz izindeydim bi ara, SGK'm da yatiyordu ayda 1200 lira civari bir destegim de geliyordu gayet.