Gider olarak gösterebileceğiniz şeyler :

- Araba aldım onu gider gösterdim. (Aynı zamanda e ticaret işi yapıyorum, pazar/müşteri arayışındayım, konferanslara katılıyorum vs diyebilirsiniz)
- Yılda 10k civarı benzin alıyorum fişlerini gider gösterdim.
- Araç bakım ücretlerini gider gösterdim, Sigorta ve Kasko ücretleri dahil.
- Adwords, Facebook reklam ödemelerimi KDV2 ile gider gösterdim.
- Evime aldığım TV, Bilgisayar, Klima, Mobilyaları gider gösterdim.
- Aldığım domainleri, Kiraladığım sunucuları gider gösterdim.
- Yeni evlendiğim için aldığım mobilyaların çoğunda mobilyacılar ile anlaşarak ofis malzemesi, masa, sandalye, dolap şeklinde fatura kestirerek gider gösterdim.
- 4 Adet cep telefonu aldım onu gider gösterdim. (Aile içinde alınan telefonların hepsini şirket adına aldım, sorarlarsa test cihazları uygulama geliştiriyorum diyin.)
- Telefon faturalarımı, internet faturamı gider gösterdim.
- Aldığım bilgisayarı, yazıcıyı, elektronik malzemelerin bir çoğunu gider gösterdim.
- Konaklama ücretlerini (otel) gider gösterdim.
- Aylık gıda alışverişim Metro gibi yerlerden yaparak fatura aldım ve belli bir kısmını gider gösterdim.
- Marka tescil başvurusu yaptım onu gider gösterdim.
- Apple Developer hesabı için ödediğim ücreti gider gösterdim.
- Aldığım ofis malzemelerini gider olarak gösterdim.
- Fotoğraf makinası aldım onuda gider gösterdim.
- Yazılım vb hizmetlerimi resmi şirketlere yaptırarak fatura aldım ve gider gösterdim.
- Makele alımları için fatura kesen yerler ile çalışırım.
- Bilgisayarım için aldığım ofis lisansını gider gösterdim.
- Yine bilgisayara aldığım yedek parçaları gider gösterdim.
- Sigorta/Bağkur/Vergi ödeleri dahil her şey gider olarak yazılır. Örneğin aracın için ödediğim MTV bile bir giderdir.

Alıntı yapılan konu : https://www.r10.net/bilisim-hukuku/1...-hakkinda.html

Kısacası parayı harcarken faturalı/resmi ödemelere yönelin. Elektirik/Su gibi ev faturasının bir kısmını gider gösterebilirsin. Mutfak alışverişin bir kısmını gider gösterebilirsin. Kırtasiye giderlerinin tamamını gider gösterebilirsin. Muhasebeci yorulmamak için olmaz demiş ama fişler dahil çoğu şeyi gider gösterirsin. Ödemelerini çoğu zaman kendi adına kayıtlı kredi kartıyla yapmaya çalış. Kendi kredi kartını şirket kartı gibi düşün kredi kartıyla aldığın çoğu şey faturalı/fişli ürün olduğu için mantıklı olan her şeyi gider olarak gösterebilirsin.

Not : Kamera, Yazıcı, PC, Mobilya gibi fatura demir baş olarak kayıt edilir ve ilerde şirket kapandığında bunları resmi olarak satmanız/amorti etmeniz vs bir şeyler gerekiyor. (Tam detayını bilmiyorum) Ancak 3-5 yıl içinde şirketi kapatmayacaksınız zaten sorun olmaz öyle devlet sık sık gelip evini ofisini kontrol etmez. Hatta genelde şikayet olmadığı sürece hiç gelmiyor diye biliyorum. Sadece ilk açılışta yoklama yapılıyor.