r10'da hergün onlarca hatta yüzlerce başlık açıyoruz.Ancak Konu açarken Konunun bile aslında bir optimizasyon süreci olduğunu düşünmüyoruz.
Açtığımız konunun başlığı içeriği hatta noktaya kadar olan süreci bizim konumuzun hem kendimiz açısından hemde forum açısından verimli olabilmesi için bir Düzene ihtiyacı vardır.
Örneğin ;
Yanlış Olan Konu =
Başlık : Yardımmmmm
İçerik ; Yav benim sitem açılmıo yardım pls....
-----------
Doğru Olan Konu =
Başlık : Sitemde Databaseye bağlanamıyor hatası alıyorum
İçerik ; Merhaba; Gün İçerisinde tıpkı şuanda olduğu gibi siteme girmeye çalışırken siteme ulaşamıyor,yerine bir database hatası alıyorum.Aldığım hatanın print screen'i aşağıdadır. ----------------
Yukarıda basit örneklendirmeler yaptım.İnsanlar
''Yardım,Lütfen Bakın,Uzmanlar Buraya,Sesimi duyan varmı,Bu hata ne ?'' gibi yardım başlıklarına çok fazla ilgi göstermeyecektir.En azından yukarıda verdiğimiz örnekte olduğu gibi Database sorununuzu başlıkta belirtirseniz Bu konuya hakim insanlar o konuya tıklayarak konu hakkında yardımda bulunabilirler..
Bu sadece yardım amaçlı olaylardada geçerli değil Script dağıtırken ''Süper bi scrip hemde bedava'' diye başlık açmak yerine '' Eren Soft arama scripti 2.0(ücretsiz dağıtım)'' türünde bir başlık dahada yararlı olacaktır.
Hatta Geyik konu açarken bile Çok komik yaaa diye başlık açmaktansa Video yada resimin içeriğini belirten tanım cümleleri kullanmak hem kendimiz hem konunun hakimiyeti hemde forum açısından daha verimli olacaktır.