Merhaba arkadaşlar. Adsense gelirleri ve bu gelirlerden elde edilen kazançların vergilendirilmesi ile ilgili aklıma takılan sorular oldu. Bu konularda bilgili muhasebeci ya da mali müşavir abilerim var ise yardımcı olurlar ise sevinirim.
Soracağım sorular, satın alacağım adsense gelirli bir site için geçerlidir. Henüz almadım fakat önden kabataslak gelir gider muhasebesini yapmak istiyorum.
1. Soru: Şirket Kurduktan sonra sadece adsense gelirleri olacak. Toplamda Net Gelir üzerinden vergilendirme nasıl yapılır? %lik dilim olarak. ve nelerin vergisini vermem gerekir?
2. Soru: Adsense kazançları Kurumlar Vergisine tabidir deniyor. Kurumlar vergisini şahıs şirketleri ödüyor mu? yoksa anonim ltd için mi geçerli bu vergilendirme türü?
3. Soru:Yüksek gelirli adsense hesaplarının normal olarak vergilendirmesi de yüksek oluyor, gider gösterilebilecek pek fazla birşey yok ama yüklü meblada gelir var vergiler gelirlerin yarısını götürüyor olarak hesaplıyorum. Bu hesaplamayı doğru olarak yapabileceğim bir formül var mıdır?
Bu konularda bilgisi olan birileri yardımcı olursa çok sevinirim hesap yapmaktan beynim yandı