Sorumun bir kısmına hâla cevap bulabilmiş değilim.
Aslında ısrar ile sormak istememin sebebi ; Bir daha oynarken, kaçx ile başladıysam o kaldıraç ile devam edeyim mi, yoksa böyle yarı yolda kaldıraç yükselteyim mi. Yaptığım mantıklı mı değil mi hâla anlamadım.
Yani Long açıyorsunuz. Kârdasınız, 5x ile gidiyor. Kârda stop'unuz da hazır. Yani sert düşüş veya yavaş yavaş düşse de, kârda iken elimden çıkacak. İşte bu durumda 5x'den, 10x'e geçtiğimde yükseldiğini varsayarsak daha mı iyidir. (Bir arkadaş daha fazla kazanırsın dedi gerçi.) Ama tam emin olamadım. Çünkü 300 USD, %53 kâr ile, nasıl oluyor da 80 USD yaptı, matematiksel formülünü kuramadım. Bunun yüzde 53 gösterip, yanında 80 yazmasının mantığını anlayabilirsem, ona göre bundan sonra kaldıraç değiştirmeyeceğim ya da evet değiştireceğim. Ama formülü anlayamadım hâla. Birisi çıkıp teknik bir formül ile şu yüzden senin yüzde 53'ün, 80 göründü dese daha iyi anlıcam. Ona göre de bundan sonra kaldıraçlara müdahale edicem ya da etmicem.
Merhaba;
Kaldıraçta aynı poza ilk girdiğiniz kaldıraç oranı harici açamıyorsunuz. Ben izole yapıyorum, çaprazda da aynı mı emin değilim. Zaten SS'den gördüğüm kadarıyla emirler kısmında, yani gerçekleşmemiş anladığım kadarıyla.
Ekran görüntüsünde gördüğünüz emir : Stoploss emiri. Yükseldikçe rakamı revize edip, yukarı doğru çektiğim kısım o. Mevcut BTC miktarından 500 USD geride takip ediyorum. Mesela olur da şansıma, BTC 39k olur ise, stop loss'u 38500 yapacağım gibi. Böyle 500 USD geriden takip edicem. En son düşecek ve stop'a yakalanacak.