Muzlu süt, ancak ev yapımı olacak.

1 Litre sütü alıyorsunuz buzdolabına atıyorsunuz 3-6 saat arasında kalıyor. Sonra bıçakla kesiyorsunuz peynir şeklinde kalıp gibi sert olması gerek yani donmuş. Sonra 2 veya 3 muz alıyorsunuz ben 2 muz koyuyorum ama 3 muzda koyulabilir.
Blenderı açıyorsunuz muzları bıçakla kesip atıyorsunuz, o kalıp gibi olan sütü bıçakla kesmeyi deneyebilirsiniz ufak ufak atabilirsiniz veya blender büyükse haznesi direk öyle koyabilirsiniz çünkü güçlü bıçaklara sahip blender ancak 5-6 parçaya bölerseniz blender için iyi olur. Sonrasında isteyen bal ekler isteyen tarçın ben sade sevenlerindenim. Blenderı 2-3 dk çalıştırıyorsunuz kıvamına bakıyorsunuz krema gibi böyle sıvımsı olduğunda tamamdır. 1 Litre sütten büyük boy bardak 2-3 bardak çıkıyor.
Hem soğuk oluyor, hem muz tadlı güzel. Şeker sevenler bal-tarçın katabilir ancak bir yemek kaşığını aşmayın derim. Birde süt donduğu ve kalıplaştığı için blenderda ezilirken litre miktarı bir tık artıyor yani fazla oluyor.

Dip not: Ben süt içmeyi sevmeyen biriyim, sütü sadece böyle karıştırarak tüketebiliyorum.