Amazonda kural bellidir, iade almak zorundasın. İsterse müşteri ürünü çöp etsin iade almak zorundasın.
Fbm sıralamada çıkmanda dezavantajdır. Amazon choice olamazsın. İstersen fba yapanlardan daha çok sat, istersen tüm yorumların 5 yıldız olsun en üste çıkamazsın. Dandik bir ürünle fba yapar birisi seni direk geçer. Fba %40 satışını artırır.
mantıklısı private label yapacaksan hem fba hem fbm yapmaktır. Fbm fiyatını yüksek çekerek ekle. Neden hem fba hem fbm diyorum, bazı bölgelerde amazon fba gönderilerini satmıyor çünkü köy vs uzak bölgeler oluyor maliyet karşılamıyor, bu bölgelere fbm yaparsan ups dhl fedex vs ile kendin gönderebiliyorsun bu da müşteri kaçırmamak anlamına geliyor.
Çok detaylı bir konu deneye deneye öğrenrsin. Tecrübe önemli. Ben hala çok şey öğreniyorum.
Merhaba, cevap için teşekkürler.
Açıkçası ben Amazonda geçen sene fba yapıyordum iyisiyle kötüsüyle azda olsa deneyim sahibiyim ama bu ürünlerim fba yapmaya uygun değil örneğin aynı yüzükten 1000 tane satmıyorum farklı şekilde kişileştirip 1000 farklı ürün yapıyorum o yüzüğü bu yüzden benim hem trendleri takip edip hemde küçük stokları eritmem gerekiyor amerikada hali hazırda depom var bu yüzden kendime en çok güveneceğim nokta trendlere hızlı uyum sağlayıp seo konusunda öne çıkmak ki ürün yelpazemde baya geniş acaba yanlış mı düşünüyorum? aynı taktiği ebay ve etsyde yaptığım zaman tuttu amazonu bilemşyorum