teşekkürler yorum için., borsa düzgün olsa esen 40-50- olur bence...ama bizde adamlar ihale kazandıkça(rüzgar enerjisinden elektrik üretim ihalesi) kap atıyorlar. kap geldikçe fiyat düşüyor...hani kaptan öce yükselse beklentiyi satın aldılar ve kârı görüp sattılar...o da yok devamlı düşüyor ve bu olay sadece bu hissede değil...Mesela Kervan gıda, Polonyadan fabrika aldı, abd de dünyanın en büyük marketiyle anlaşma yaptı, ama düşüyor

)) kısacası normal bir borsa değilz gibi duruyor....
anlaşmalara sözleşmelere ihalelere itibar etmeyin, o haberler kap'a gelene kadar zaten alan alıyor size o alanların sattıklarını almak kalıyor ve aylarca belki yıllarca yeni bir haber bekliyorsunuz. borsa asla düzgün olmaz iner ve çıkar kazanır ve kaybedersiniz, borsa düzgün olsa kimse kaybetmez kimse kaybetmezse kimse kazanamaz =) teknik olarak birileri kaybetmek zorunda.
beachturk firması falanca ihaleyi almış açıklayacak
1. kendim kendi hissemi haberi kap'a vermeden önce toplayabildigim kadar toplarım
2. eşim dostum arkadaşım kim varsa toplamasını söylerim
1 liralık hisse zaten ortalama 2 lira olur. benim topladıgm yer 1 lira eş dostum topladıgı yer 1.5 liradır.
haberi açıklarım
haberi okuyanlar harika anlaşma fiyat artacak diye alımlara başlarlar 2.5 belki 3 liraya kadar fiyat çıkar güzel hareketler olur o arada daha da yükselecek sanarsınız hareketin içine girersiniz.
ama aslında o bant 1. ve 2. maddede toplayanların size sattığı banttır ve uzun yıllar toplanmaz.
bist 100 içinde işlem yaparsanız çok daha saglıklı olacaktır
tekrar bol kazançlar