Ben de geçen ay geçiş yaptım. 16gb, 512gb modelini aldım. Performans. ısınma vb. herşey çok iyi. Ama benim gibi node.js npm gibi yazılımlarla haşır neşirseniz uyumluluk sorunları bayağı uğraştırır. Bunları düzeltebilmek için saatlerimi harcadım. Hergün ayrı bir Apple silicon uyumsuzluğu çıkıyor karşıma. Sabırla bekliyoruz düzeltilecek diye. Bakalım...
Yok hocam o yazılımlarla işim olmuyor pek şuanlık. Bekleyeceğiz artık diğer şeyleri de Apple'ın sırayla düzeltmesini.
Bende sizin gibi M1 macbook araştırıyordum. M2 Macbook bu sene tanıtılacak söylentilerini görünce biraz beklemeyi tercih ettim. Hatta bir tanıdığımdan eğer bütçen yoksa pro yerine air de tercih edebilirsin demişti.
Siz air mi alacaksınız pro mu?
Uzun 4K video renderları yapmayacaksanız vs. Air alabilirsiniz evet. Ben pro alacağım yüksek ihtimal.
@NymO; hocam bugün MediaMarkt'a gittim. Bir çalışanla baya uzun süre konuştuk cihazlar hakkında, eğitim indirimini de sordum lakin olmadığını söyledi. Öyle duydum o şekilde alınmış dedim ama ısrarla daha önce de eğitim indirimi yapılmadığını belirtti bana, 25-26-27 Mayısta Apple'ın verdiği %10 indirim varmış sadece.
Kötü oldu yani indirim olmaması, pt üzerinden alacağım yine mecbur.