nizamo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız hocam, muhtemelen o şekilde, ancak, işin içinde bir açık var mı, hukuken bir sorun olup olmadığı konusunda net bilgi aramaya çalışıyorum.

Haber içeriklerinden ziyade, muhtemelen görsel ve video noktasında sorun çıkartırlar gibi duruyor hocam. Ama başına bu şekilde bir durum gelmiş olan var mıdır diye meraktayım.

Bende öyle düşünüyorum hocam, ancak biraz önce sizin konunuzu okuyordum. Sitesinin açıklama kısmında, kaynak belirtilmek suretiyle haberlerin kullanılabileceğiyle ilgili ibare bırakan sitelerden haberleri çekebiliyoruz. İllaki ajansın işine gelmeyeceğinden hak talebi olacaktır, ancak önemli olan, hak talebi ne kadar geçerli olacak. Çünkü en nihayetinde, ana haber sitesi de, yerel haber sitesi de bana ait.

Sanki, haberin tamamı değil de, büyük platformlarda yaptıkları gibi, sadece özet kısmını alıp, haberin devamı için yönlendirme yapıldığında sorun olmadan kullanabilecek gibiyiz. Yani haberin devamı için kaynağı ziyaret et gibi bir bağlantı ile, ana siteye yönlendirme yapılabilir.

Bu durumda da, acaba yönlendirme yapılan haberde, görsel kullanımı sorun olur mu acaba?
Açıkçası sorunuza net yanıt vermek benim için çok zor.

Ancak benim ilanım sizi yanıltmasın, orada ki sistem çok farklı bir mantıkla işliyor. Tam detay açıklamak istemememi mazur görün ama listede yer alan sitelerin hemen hemen hepsi yabancı dilde ve hepsi kendi içeriğini üretmekte. Ufak bir ipucu vermek gerekirse bazı ülkelerde "haberler" konusunda telif durumu pek yok diyebiliriz.