Öncelikle bu nasıl pespaye bir üniversite. Bir hoca nasıl bir dönemde bir öğrencinin 5 dersine girebilir?

Yaşadığınız durumda eğer kendinizden eminseniz önce dekanlığa, sonuç alamazsanız rektörlüğe şikayet edin. İkisinden de tatmin edici bir yanıt gelmezse CİMER e şikayet edin.

Kaybedecek hiç bir şeyiniz yok, bu adam bu şekilde devam ederse ve 5 dersinize giriyorsa sadece bursunuz kesilmez okuldan da atılırsınız.

Ama şikayet dilekçelerinizi doğru düzgün hazırlayın. Şikayet dilekçenizde lehinizde şahitlik yapacak arkadaşlar bulup onların isimlerini de geçirin.
Hoca bana taktı diye dilekçe olmaz. Şu sınavda şu şu soruları doğru yapmama rağmen doğru puan vermedi, şu tarihte mesaj atıp aldığım puanlara itiraz etmeme rağmen mesajıma yanıt vermedi, konu ile hiç ilgilenmedi. Tüm bu olaylar şu tarihte şu kişilerin şahit olduğu konusu şu olan tartışma ile başladı. Şu kişilerin de şahit olduğu zamanlarda bu hoca çeşitli memleketler ile ilgili aşağılayıcı şakalar yapıyor nefret suçu işliyordu gibi giydirin.
Ama sonuç elde etmek için muhakkak şahitler bulmanız ve gerçekten sınav ve ödevleri başarılıu şekilde vermiş olmanız lazım.

Benzer bir durumu tek dersten üniversitede ben yaşadım. Basit bir sosyal bilimler tarihi dersinden yüksek lisans fantezisi çıkaran bir hoca ile tartıştım. Beni 2 kez bıraktı. Aynı dersten bir kez daha kalırsam 2-4 barajına takılıp atılacaktım. Hocanın odasına gittim kavga ettik, tehdit ettim, benim onu tehdit ettiğimi herkes duysun diye koridora çıktı bas bas bağırdı. Sonra dekanlığa şikayet etmiş beni. Dekanlığa savunma dilekçesi verdim. Ve dilekçemin sonucunda bana ceza gelmedi. Bereket daha önce ödül aldığım ve okurken sektörde çalışmaya başladığım için dekan beni şahsen tanıyordu ve ders o hocadan alındı başka hocaya verildi. Sonuçta güle oynaya geçtim. Yani kaybedecek bir şeyin yok. Haklı olduğuna inanıyorsan hoca ile hiç temas kurmadan direk dekanlığa ve rektörlüğe şikayet et. Dekanlığa ve rektörlüğe şikayet ederken de bu haksızlığa çözüm bulmazlarsa CİMER'e gideceğinize dair ibarelet de ekle.

Böylece sen bursum mu kesilir, okuldan mı atılırım diye stres olacağına, biraz da 1 hocayı 5 derse veren dekanlık, ve dekanlığa, rektörlüğe ve CİMER e savunma vermek zorunda kalacak hoca stres olsun.