Çok teşekkür ederim zahmet etmiş yazmışsınız bu kadar. Eşim özel sektörde çalışıyor genç girişimci kapsamında zaten bir yıl yok sonrasında da onun bağkuru yattığı için şahıs şirketi için ayrıca yatirmasina gerek kalmıyor diye biliyorum.? Gelir vergisi 75.000 kazancı geçerse dediğiniz gibi sorun olmayacaktır. Ufak ara vergileri karşılayabilecek bir kazancımız oluyor. Home ofiste ev sahibi ile kira bedelini çok düşük tutmak mı gerekiyor o halde üç ayda bir alınan vergiyi düşük tutmak için?
Homeofis olduğunda ev sahibinin vergi yükümlülüklerinde değişiklik oluyor. Tam detayını bilmiyorum. Bazı ev sahipleri kabul etmeyebiliyor. Tapuda ofis geçen yerlerde homeofis olmuyor diye biliyorum. Onun dışında makul bir fiyat belirlemek en sağlıklısı. Ne çok düşük ne çok yüksek. Aksi halde şikayet vb durumlarda sıkıntı yaşanabilir. Diğer hususu tam bilmiyorum. Dediğim gibi muhasebecilerle konuşursanız bu konuları detaylı anlatırlar. 3-4 muhasebeciyle konuşun mutlaka. Hizmet alacağınız için neler yapacaklarına dair size bilgi verirler. Sonrasında içinize sinenle çalışırsınız. Kaliteli bir muhasebeci hayat kurtarır.