3d ile işlem yapılmış geri ödeme yapılmazsa dava felan oluyor siz faturasını keserseniz. O ücreti iade etmenize gerek yok yani siz bir hizmet vermişsiniz sonuçta. Ayrıca eğer yüklüde değilse iade edin uğraşmaya değmez.
3D ise şu şekilde geçilmekte ya sahte script yada bu aralar meşhur olan "rat" ile geçmek rat ise karşı tarafın telefonuna bir apk dosyası indiriyor bilmeyerek. Tabi bu apk dosyası virüslü ve virüsü Android yakalamasın diye crypyerlocker ile engeliyorlar. Bilmeyen biri indirip o uyg sayesinde kişinin bankasından tutun herşeyine erişim yapıyorlar. Gelen çağrıyı bile başka no yönlendirerek bankadan onay bile alınıyor ondan dolayı Play Store hariç hiçbiryerden Apk dosya indirmeyin...
Hocam bakalım pos firmama sordum fakat dediği şey şu tabi ki haklısınız iade etmeyebilirsiniz ama siz smm panel olarak müşterinin tüm bilgilerini bilmiyorsunuz. Örnek e postası doğrulaması telefonu doğru mu bu tür hiç bir teyit etmeden siz ödemeyi alıyorsunuz normalde 3D securi varsa sizin üzerinizden yük kalkar fakat müşterinin bilgisi teyit edilmediği için müşteri diyebilir ki benden hiç bir teyit alınmadı ve orada yazan hiç bir bilgi bana ait değil 3D güvenlik geçişide benim bilgim dahilinde değil ben başka siteye ödeme yapıyordum. Ama o siteye kartım girilmiş onlae hiç bir teyit almamış 😊 bu yüzden iade etmemiz daha doğru olur diyor firma