oquzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bölüm hakkındaki dusunceleriniz nelerdir?

Dgs ile mekatronik muh geçsek ort kacinci siniftan baslariz? sonuçta ikiside mekatronik .d

geleceği var mı?

Bu bölümü oku dermisiniz ve kendi yorumlariniz sağolun.
Konuyu biraz geç gördüm ama yardımım dokunabilir. 2016 da yatay geçiş ile (lisede elektrik elektronik bitirdim ve o zaman meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş ile belirli önlisans bölümlerine geçiş hakkı vardı.) Dokuz Eylül Üniversitesi mekatronik programına geçiş yaptım. Orada öğrendiklerimin yetersiz geldiğini düşünerek mezun olduğum 2018 senesinde dgs ye girip 34 doğru 4 yanlış 33 net ile 281 puan (diploma notum 2.41) alarak Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesi mekatronik mühendisliğine geçiş yaptım. Dokuz eylül mekatronik bana çok şey kattı özellikle hocaların hayat tecrübesi beni çok etkiledi. "Ne dgs si şurdan 2 senede uzatmadan mezun olsam yeter" kafasıyla girdiğim bölümden mühendisliği kazanarak mezun oldum. ( eylülde tek ders sınavına girerek mezun olmuştum o yüzden kazanarak mezun oldum dedim ) Biraz şansıma birazda "ben burada staj yaparım" takıntım sayesinde dünya çapında bir firmada 1 ayı zorunlu 2 ayı gönüllü toplam 3 aylık staj yaptım ve bu da bana çok şey kattı. Dgs ile geçişe gelirsek bu okuldan okula göre çok değişir. benim geçtiğim okulda her dönemde 6 ders veriliyor ve benim 5 dersimi sayıp 2 dersten muaf edip 2. sınıftan başlattılar ve alttan ders aldırdılar. gitmek istediğin okulu dgs ile kazananlarla görüşüp 3 aşağı 5 yukarı fikir edinebilirsin. bu okulun o seneki kuralına göre bile değişiyor olabilir. misal ben 2018 de girdiğimde x dersimin harf notunu saydılar. 2019 da giren arkadaşımı muaf ettiler 2020 de giren birine o dersi aldırdılar. sürekli değişebiliyor. Geleceği var mı konusuna gelirsek de gittiğin üniversite ve kendini geliştirme durumuna göre değişir. şöyle bir örnek vereyim. 2019 yaz ayında 3 ay bir yetkili serviste normal teknisyen olarak çalıştım para kazanmak için staj falan değil yani alakası yok zaten o ara klima bakımı için gittiğimiz bir evde adamla sohbet muhabbet oldu bi yerde firması varmış falan bende mekatronik mezunu olduğumu ve mühendislikte okuduğumu söyledim bana kartını verdi benimde üzerimde kartım vardı ona verdim ve 2020 eylül ayında beni aradı tabi kendini tanıttı bende öyle tanıdım (kartı atmamış yani) bir işte çalışıp çalışmadığımı ve işleri büyütmek istediklerini ve onunla çalışıp çalışamayacağımı sordu. bende mekatronik mühendisliği okuduğumu ve gelemeyeceğimi belirttim daha sonra numaramı kaydet mezun olduğunda benimle iletişime geçersen sevinirim mekatronik mühendisi de arıyoruz dedi. yani illaki mekatronik mezunu olsun diyen insanlarda olabiliyor. bir den fazla alanda teorik bilgi sahibi olmak seni aranan eleman konumuna sokabiliyor. sormak istediğin bir şey varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.