Z kuşağında yetişen tüm gençleri kategori içine katamam ama çoğunluğunun bizler gibi X kuşağına benzemediği bir gerçek. Teknolojinin değiştirdiği yaşam tarzı içinde büyürken bizlerin de yaşadığı ve medyanın başını çektiği kirlenmeyden çok daha fazla etkileniyorlar. Ben pc ve internet ile 18 yaşımda tanıştım. İnterneti öğrenirken, ihtiyacımız olan bilgiyi kendi başımıza arayıp bulmamız öğütlendi. Z kuşağı ise tamamen farklı yönlendirildiği için en basit bilgiye dahi çaba sarfetmeden ulaşmaya çalışıyor. Forumda örneklerini görürsünüz, Cevabı 10 saniyelik google araması ile bulunabilecek soruları soranlar var. Eğitim sisteminin X kuşağına göre çok daha dibe batmış olmasından dolayı bu kuşağın iş verimi de fazlasıyla düşük durumda. Çağı yakalayıp öğrenen ve kendini geliştiren bireyler iyi yerlere gelebiliyor ama sayıları çok az.
Siyaset konusuna hiç girmemek gerek. Sistemsel biçimde cahil bırakılan bir toplumda, en kötü etkilenen Z kuşağından politik anlamda bir şey beklememek gerekiyor. Gezi'de gördüklerimiz ise tamamen yanılsamadan ibaret.