Z kuşağından biri olarak: Z kuşağından hiç kimse birbirine benzemiyor.
Benim tespitim ise hocam hobiye sahip olmamaları genellikle konuştukları 2 şeyden birinin siyaset diğerinin futbol olması.
Aslında çevremdeki çoğu kişi bir hobi edinmek istiyor, hobi edinenler olarak ise kitap okumak, bilgisayar oyunu oynamak gibi nispeten daha ucuz şeylere yöneliyoruz çünkü bütçeler bunu karşılıyor.
Örneğin astronomi ile ilgileniyorum, doğru düzgün bir teleskop almak 3-5bin'den başlıyor. Müziğe başlamak istiyorum özellikle Launchpad ilgimi çekiyor ama düzgün bir Launchpad 2-3bin'den başlıyor.
Hal böyle olunca da neden bu kadar pahalı diye düşünüp siyaset ve ekonominin sınırlarına zorla ve istemeyerek sıkıla sıkıla giriyoruz. Eğer sponsorum olmak isteyen varsa, teleskop veya launchpadi karşılayabilecek varsa siyaset ve ekonomiyle ilgilenmeyi bırakmaya dünden razıyım. Futbol ile de işim olmaz zaten. (:
(Hal böyle olunca kendi launchpad simülasyonumu yazdım, grafiği ve yazılımı bana ait. Tabii bu biraz ilk sürümlerine ait görüntü, bunun üstüne birçok değişiklik oldu. Launchpad yapımcısı şirkete gönderdim bakalım belki hediye vs. ederler. Bir şeyler kovalamayı deniyorum.

)