"yeni jenerasyonun en büyük sorunu " diğer jenerasyonlar tarafından anlaşılamayıp, haksız eleştirilere maruz kalmalarıdır. Bunu değiştirebilir miyiz? Hayır.
Bizden önceki jenerasyon isterdi ki onlar gibi sokakta saklambaç, 7 taş, sek sek falan oynayalım, ha ben onları da yakaladım ucundan, ancak ilk okul sonlarına doğru gameboy, sonrasında lise de ateri ve bilgisayar dönemindeyken çok başım ağrımıştı. Dönemin değiştiğini kabul edemeyen eski kafalar hala beni sokakta gazoz kapağı toplarken görmek istiyordu.
Buna maruz kalan bizim jenerasyon da şimdi yenileri eleştiriyor. En büyük eleştiri de "sosyalleşmek" anlamında. Dijitale kayan bir dünyada, yemeğini, tuvalet kağıdını, hatta suyunu bile köşedeki bakkaldan almayıp internetten sipariş verenler, altlı üstlü oturan gençlerin sosyal ağdan iletişim kurmasını garipsiyor, ben garipsemiyorum, insanoğlu çağa ayak uyduruyor. Bu değişimler hep vardı, Roma döneminde mahalle tuvaletleri sosyalleşme ortamıydı, insanlar ***çarken sohbet ediyordu. Yani şimdiki kafeler gibiydi. Şuanki değişimin tek farkı, artık fiziki ortamlardan sanal ortama geçiliyor, büyük bir devrim, büyük tablodan bakılmalı. Emin olun telefon çıktığında, mektup jenerasyonu da yeni jenerasyona aynısını diyordu : "O ne ya arıyon hemen konusuon, ne tadı kaldı bu yeni jenerasyona yazık, nerde eski mektup beklemeler, heyecanlar vs." şeklinde.
Neyse konuyu dağıtmadan, kısacası her zaman yeniler eskilere farklı, garip, hatta kötü gelir. Değişmesi gereken yeni değil, eskilerin kafasıdır, yenileri eleştirmek yerine anlamaya çalışmak yeterlidir.
Buraya kadar geneldi, konu sahibinin sorusuna gelecek olursam, "her okuduğuna inanmak" jenerasyona değil, cehalete bağlıdır, her yaştan vardır.
Yeni jenerasyon bomba gibi geliyor, herşeye hızlı ulaşmak istiyorlar, çünkü çok hızlı değişen bir çağdalar. Zehir gibiler zehir, sadece dünyanın biraz daha değişmesi, yönetici beyinlerin revize olması ve bu yeni jenerasyonun verimli iş yapacağı ortam sağlanması gerekiyor