Sitelerim için sürekli makale aldığım arkadaşlarda ciddi motivasyon sorunları var ve bu onların hayatını olumsuz yönde etkiliyor. 5 yazarın 5'i için de şu an durum bu şekilde. Hepsinin yazı yazıp ödeme alıp faturalarını..vs ödemeleri gerekiyor ve bunun için yazarlık yapıyorlar ancak içerisinde bulundukları tükenmişlik sendromu nedeniyle kendilerini motive edemiyor ve yazamıyorlar. Yazamayınca yazı gönderemiyorlar, gönderemeyince ödeme az alıyorlar, ödeme az alınca fatura ödeyemiyorlar, fatura ödeyemeyince üzülüp daha da dibe batıyorlar. Çalışmak yerine Netflix'de dizi izlemeyi, telefon ve bilgisayar oyunu oynamayı ya da farklı şeyler ile zaman geçirmeyi tercih ediyorlar.
Bu durumdan onları nasıl kurtarabilirim diye dert edindim zira günde 2-3 saat çalışma ile zaten kimsenin bir yere gelmesi mümkün değil. Yazarın kendi performansına göre hesap etiğimde normal mesaili çalışması durumunda 8-9 saat aylık 5.000₺'nin üstüne çok rahat çıkabiliyor ancak home office çalışma düzeni yüzünden iş disiplini yok ve günde 1-2 yazı yazıp günü atlatmanın derdinde kalınıyor. Motivasyon için ekstra ödemeler yapmak, projenin gelişimi hakkında bilgiler sunmak, fiziksel hediyeler göndermek(laptop bilgisayar bile hediye etmişliğim var) gibi yöntemlere başvurdum ancak inanılmaz negatif duygulara hakim olmuşlar ki gelecekten ümidi de kesmiş durumdalar. Saatlerce telefonda dertlerini dinliyor yardımcı olmaya çalışıyorum ama kendilerini kurtarmaya pek niyetleri yok, sadece yakınıyorlar.