1405. Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göreResûlullah(SAV) şöyle buyurmuştur:Yanında anıldığım hâlde bana salâvat getirmeyen adamın burnu yere sürtülsün.(T3545 Tirmizî, Deavât, 100)

1406. Ebû Hüreyre’den nakledildiğine göre Resûlullah(SAV) şöyle buyurmuştur:Kabrimi bayram yerine çevirmeyin. Bana salâvat getirin, nerede olursanızolun, salât ve selâmlarınız bana ulaşır.

1407. Yine Ebû Hüreyre’den rivayet edildiğine göreResûlullah(SAV) şöyle buyurmuştur:Bana salâvat getiren herkesin selâmını almam için Allah ruhumu bana iade eder.3(D2041 Ebû Dâvûd, Menâsik, 96, 97)

1408. Hz. Ali’den (ra) rivayet edildiğine göreResûlullah(SAV) şöyle buyurmuştur:Cimri, yanında anıldığım hâlde bana salât ve selâm getirmeyendir.(T3546 Tirmizî, Deavât, 100)

1409. Fadâle b. Ubeyd’den (ra) nakledildiğine göre Resûlullah(SAV) , biradamın namaz (sonrasın)da Allah’a hamd etmeden ve Peygamber’e salâvatgetirmeden dua ettiğini işitti. Bunun üzerine:Bu adam acele etti, dedi. Sonra o adamı çağırdı, ona veya başka birinehitaben şöyle buyurdu:Sizden biriniz namaz kılıp dua etmek istediğinde, önce Allah Teâlâ’yahamd ve sena ile başlasın, sonra Peygamber’e salâvat getirsin,sonra da dilediği duayı yapsın.(D1481 Ebû Dâvûd, Vitir, 23; T3477 Tirmizî, Deavât, 64)

Kaynak : https://webdosya.diyanet.gov.tr/hadi...hin_cild_3.pdf (syf.: 25-26)